Synonymer till aktivist

Vi känner till en synonym till aktivist. Ordet aktivist är synonymt med ivrare och kan bland annat beskrivas som ”person som aktivt vill påverka något, särskilt utvecklingen i samhället”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av aktivist samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till aktivist

 1. ivrare

Vad är motsatsen till aktivist?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till aktivist.

Vad betyder aktivist?

 1. person som aktivt vill påverka något, särskilt utvecklingen i samhället
 2. medlem i politisk eller religiös rörelse/organisation, som aktivt propagerar för rörelsen, ofta även inriktade på direkta politiska aktioner

Hur böjs aktivist?

 1. aktivist
 2. aktivisten
 3. aktivistens
 4. aktivister
 5. aktivisterna
 6. aktivisternas
 7. aktivisters
 8. aktivists

Hur kan ordet aktivist användas?

Det saknas exempel på hur aktivist kan användas.

Hur används ordet aktivist i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet aktivist används i vanlig text.

 1. Enligt Amnesty International går ip–adresserna till Innefu Labs, men i ett mejl som citeras av Bleeping Computer förnekar det indiska säkerhetsföretaget att man har kopplingar till Donot Team eller att man har hjälpt till med att spionera på aktivister.
 2. Equinor är så rädda för dålig press att de lät oss sitta! De tre aktivister är uppe på taket och hänger upp banderollen blir arresterade, men resten av gruppen får sitta kvar hela dagen.
 3. Bredvid henne står Samuel Girma, aktivist och pappa.
 4. Medan vanliga demonstranter, journalister och aktivister har dömts till fängelse i allt från några veckor upp till två år har de främsta av oppositionsledarna straffats mycket hårdare, i en uppvisning av regimens oförsonlighet.
 5. Istället fick aktivisterna höra att de skulle utvisas från Norge.
 6. Vi hade sprungit slalom mellan viftande batonger, trängt igenom polisens barrikader och satt oss på koltågspåren samtidigt som tusentals andra aktivister strömmat in i gruvan.
 7. Samuel Girma är curator inom konst och film, skribent och aktivist.
 8. Den belarusiske aktivisten Vitalij Sjisjov rapporteras försvunnen från sin exil i Kiev.
 9. Karin Sunde Persson konstaterar att de här åren som aktivist har förändrat henne.
 10. Feministiska aktivister i Ryssland, Turkiet och Skandinavien har blivit brickor i en geopolitisk maktkamp.
 11. Och än idag är Jane Godall, långt över åttio år gammal, en tvättäkta aktivist som slåss för djurens rättigheter.
 12. – De försöker mörklägga repressionen, säger den kubanske aktivisten Alfredo Martínez Ramírez, till DN.
 13. Hon hade börjat umgås med en blandad grupp av aktivister, flera av dem var organiserade ungkommunister av den typen som hade varit på ideologisk skolning både i Moskva och Östberlin.
 14. Anhängare till den forne redaktionschefen på en numera nedlagd tidning anser att fallet ingår i en officiell förtalskampanj mot kritiska journalister och aktivister.
 15. Det visar en rapport från Pew Research Center och Elon University där drygt 600 experter inom bland annat teknik och på affärssidan, forskare och aktivister tillfrågats.
 16. Men kriminella är långt ifrån de enda som använder krypterad och säker kommunikation, det är också ett sätt för aktivister att sprida information och organisera demonstrationer i länder där staten slår ner på motstånd eller förbjuder opposition.
 17. Men tillslagen mot Apple Daily och olika prodemokratiska aktivister väcker frågor om framtiden, där journalistförbund uppger att reportrar i större utsträckning känner sig tvungna att självcensurera det de publicerar.
 18. Samma FSB–agenter förföljde minst tre ytterligare aktivister och journalister, samt regimkritikern Aleksej Navalnyj.
 19. Merparten av de utsatta kurder Dagens ETC hört om och varit i kontakt med har tidigare engagerat sig som journalister, aktivister eller politiker mot den turkiska Erdogan–regimen.
 20. Men händelseförloppet filmades av aktivister och blev, allt eftersom bevisen presenterades, omöjligt att helt förneka.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ivrare en synonym till aktivist. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?