Synonymer till aktivitet

Vi känner till 8 synonymer till aktivitet. Ordet aktivitet är en synonym till förehavande och rörelse och kan bland annat beskrivas som ”verksamhet, sysselsättning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av aktivitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till aktivitet

 1. business
 2. drag
 3. förehavande
 4. göromål
 5. rörelse
 6. sysselsättning
 7. verksamhet
 8. värv

Vilka ord betyder nästan samma sak som aktivitet?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till aktivitet. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. syssla
 2. yrke

Vad är motsatsen till aktivitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till aktivitet.

Vad betyder aktivitet?

 1. verksamhet, sysselsättning
 2. sysselsättning, handling, verksamhet
 3. tillståndet att vara aktiv, i rörelse
 4. (fysik) mått för hur aktivt ett radioaktivt ämne är, kortform för radioaktivitet
 5. (kemi) den reaktiva substansmängden vid en reaktion

Hur böjs aktivitet?

 1. aktivitet
 2. aktiviteten
 3. aktivitetens
 4. aktiviteter
 5. aktiviteterna
 6. aktiviteternas
 7. aktiviteters
 8. aktivitets

Hur kan ordet aktivitet användas?

Följande exempelmeningar visar hur aktivitet kan användas.

 1. kommunen planerar en rad aktiviteter i sommar

Hur används ordet aktivitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet aktivitet används i vanlig text.

 1. Under tiden kommer vi att införa nya möjligheter för föräldrar att, frivilligt såklart, övervaka deras barns aktivitet online.
 2. Och förklara gärna hur de aktiviteterna är något du kan använda dig av i jobbet.
 3. – Jag åkte förbi Sveavägen och såg den märkliga mordplatsen med få poliser, en liten avspärrning och väldigt lite aktivitet på platsen, säger Göran Ellung.
 4. Fysisk aktivitet har en mängd positiva hälsoeffekter för barn och unga på både kort och lång sikt, enligt Folkhälsomyndigheten.
 5. Den som bryter mot förbudet kommer att utredas för kriminell aktivitet.
 6. – Det här är en fullkomligt legitim aktivitet.
 7. De som utgjorde Nadjas närmaste nätverk dokumenterar hennes temp, slemproduktion, sömn och dagliga aktiviteter varje dag, ibland timme för timme, under hela hennes liv.
 8. De använder våld och hot för att bestraffa häktade och för att förhindra framtida aktiviteter.
 9. Politikerna varnade redan i våras för att aktiviteterna borde stoppas med anledning i att polisen får väldigt mycket att göra under höstterminernas första veckor.
 10. Eftersom hans ena förälder är skriven i Sverige blev han dock den 6 oktober registrerad som svensk medborgare, med hopp om att därmed kunna genomföra fler aktiviteter i Sverige.
 11. Jag har begränsat min elvaåriga dotters aktiviteter på sociala medier så att hon bara får följas av kompisar.
 12. Risken för hjärtinfarkt ökar med stigande ålder men metabola faktorer som högt blodtryck, höga blodfetter och fetma samt levnadsvanerelaterade faktorer som ohälsosamma matvanor, för låg fysisk aktivitet och rökning finns också bland riskfaktorerna.
 13. – Vi fortsätter söka dialog med DPRK (Nordkorea) i syfte att ta upp den här aktiviteten, och hela spektrumet av frågor kopplade till kärnvapennedrustning, säger källan.
 14. Enligt amerikanska uppgifter har aktiviteten på flygplatsen inte påverkats.
 15. En höstnatt 1946 rådde febril aktivitet i källaren under lasarettet i Lund, dit en medvetslös 47–årig man rullats ner från Medicinkliniken.
 16. I ett forskningsprojekt har hon tillsammans med ett 60–tal medarbetare på olika förvaltningar inom Malmö stad utforskat vilka arbetsuppgifter och aktiviteter som går att flytta ut från kontoret.
 17. Dessutom fanns dopintyg, intyg från prästen och församlingsmedlemmar, filmer och bilder från olika aktiviteter som predikan i kyrkan och stora mängder kopior av inlägg på sociala medier där Davod diskuterar den kristna tron.
 18. Det kommer inte bli möjligt för kvinnor att delta i politiska aktiviteter och det är tveksamt hur det blir med utbildningen.
 19. Vi känner nog alla igen känslan av att jobba samtidigt som sommarens många aktiviteter pågår och kollegor fortfarande njuter av semester.
 20. Den nya rapporten visar att utsläpp av växthusgaser till följd av mänsklig aktivitet står för ungefär 1,1 grader av uppvärmningen från slutet på 1800–talet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förehavande en synonym till aktivitet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.