algoritm

Algoritm kan beskrivas som ”(matematik) process bestående av flera steg som utförs efter varandra (ofta upprepas samma steg flera gånger om), ofta i beräkningssyfte; systematisk procedur utformad för att lösa ett visst problem”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av algoritm samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till algoritm?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till algoritm.

Vad är motsatsen till algoritm?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till algoritm.

Vad betyder algoritm?

 1. (matematik) process bestående av flera steg som utförs efter varandra (ofta upprepas samma steg flera gånger om), ofta i beräkningssyfte; systematisk procedur utformad för att lösa ett visst problem

Hur böjs ordet algoritm?

 1. algoritm
 2. algoritmen
 3. algoritmens
 4. algoritmer
 5. algoritmerna
 6. algoritmers
 7. algoritms

Hur kan ordet ordet algoritm användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet algoritm i svenska tidningar?

 1. Rösterna som hörs från de färgglada blobbarna är däremot inte operasångarnas egna utan vad algoritmen tror att opera låter som.
 2. uppdatera, om du kan, algoritmen lite grann!.
 3. Apple uppger att ”avancerade algoritmer räknar ut färgen på ditt blod, och det i sig är en indikation på hur mycket syre som finns i blodet”.
 4. Ett exempel är algoritmerna som samlar data i sociala medier för att få tillgång till våra konsumtionsmönster.
 5. – Vi har uppdaterat algoritmen många gånger och lärt oss jättemycket.
 6. Kontraktet innebär att de också äger alla algoritmer som är kopplade till denna data.
 7. Tjänsten som är tänkt att bland annat hjälpa företag få bättre koll på sina kunder har fått stor uppmärksamhet online den senaste veckan och anklagats för att vara fördomsfull i sina algoritmer, rapporterar The Verge.
 8. En algoritm sitter i motorcykeln tröghetssensor – där samlar den in information från motorcykelns stabilitetskontroll och 100 gånger per sekund mäts allt från position och acceleration till roterande krafter och hojens lutning.
 9. – Hela första året var väldigt teknikintensivt och det mesta handlade om att bygga de allra bästa algoritmerna.
 10. Algoritmen lever vidare eftersom den finns implementerad på många ställen, och inget hindrar att algoritmen kan användas.
 11. ”Det utvecklas just nu algoritmer som patienter som egenvårdas kan ha nytta av på hemmaplan för att försöka sig om att vitala parametrar inte plötsligt utvecklar sig åt fel håll.
 12. Nu låter Google meddela att man har filat på sina algoritmer, vilket har lett till mindre fördomsfulla översättningar.
 13. Tanken är att ta fram algoritmer för att kunna styra svärmar på upp till 250 militära drönare.
 14. Även tysk underrättelsetjänst har fått tillgång till hemlig information, tack vare manipulerade algoritmer.
 15. Genom att manipulera Cryptos algoritmer kunde man snabbt och effektivt dechiffrera kodad information från andra länder.
 16. För att skala upp filmens upplösning använde sig Denis Shiryaev av algoritmer drivna av artificiella neuronnät varav Gigapixel AI användes för uppskalningen och Dain användes för att lägga till bildrutor.
 17. Men på senare år har företaget dessutom utvecklat en algoritm som kan ge mer pricksäker positioneringsdata.
 18. Företag som har mycket säkerhetsdata kan kombinera algoritmer, analys och maskinlärning för att identifiera och reagera mot hot blixtsnabbt – nästan lika snabbt som de dyker upp.
 19. Rubrikerna utgick från en studie i prestigetidskriften Nature, som visar att den amerikanska nätjättens algoritmer är skickligare än det tränade ögat på att avläsa mammografins röntgenplåtar.
 20. Den använder algoritmer för ögonspårning och kan presentera tredimensionell information samt ge stöd i form av förstärkt verklighet.


Mer information om algoritm och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.