all-in

All-in kan bland annat beskrivas som ”(poker, anglicism, undviks i bestämd form) händelsen att satsa samtliga pengar eller marker”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av all-in och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till all-in

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till all-in.

Motsatsord till all-in

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till all-in.

Vad betyder all-in?

 1. (poker, anglicism, undviks i bestämd form) händelsen att satsa samtliga pengar eller marker
 2. (poker, anglicism) som har alla pengar eller marker i potten
 3. (poker, anglicism) sägs när samtliga pengar eller marker satsas

Böjningar av all-in

 1. all-in
 2. uttal

Exempel på hur ordet all-in kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet all-in används i svenska tidningar

 1. Titeln betyder löst översatt ”Att förebygga är bättre än kineser”, och texten innehåller en ordlek som anspelar på likheten i uttal mellan de nederländska orden ”chinezen” (kineser) och ”genezen” (att tillfriskna).
 2. Förutom de många ord som inte längre används och de som hade en annan betydelse än i dag, hade äldre dialekt ofta ett annat uttal och en annan böjning.
 3. Språkforskare vid universitetet i Ottawa har visat att de ord som lånas in anpassas till franskans grammatik, stavning och uttal.
 4. Det är inte bara att lägga till ett å i Skellefteå och Luleå, det blir ett helt annat uttal på hela ordet och det sitter i ryggmärgen att säga som jag gör.
 5. Framför a, o, u, å påverkas inte g och k utan de har sitt vanliga uttal, som i gap, kol, gud, kål, medan c uttalas som k, som i café, collage, cup.
 6. Frankrikes utrikesdepartement har tvingats lansera alternativa uttal av premiärministerns efternamn för att slippa genera arabisktalande personer, skriver den franska tidningen France Soir.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till all-in är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.