alla

Alla är synonymt med allihopa och samtliga och kan bland annat beskrivas som ”varje individ eller sak av en speciell klass eller grupp, följs av plural eller oräknebara substantiv. Egentligen pluralis av all”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av alla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till alla

all, allihopa, samtlig, samtliga, varenda

Motsatsord till alla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till alla.

Vad betyder alla?

 1. varje individ eller sak av en speciell klass eller grupp, följs av plural eller oräknebara substantiv. Egentligen pluralis av all
 2. samtliga, inga undantagna, individer eller saker av en speciell klass eller grupp
 3. tärningskast som ger samma antal ögon på alla tärningarna

Exempel på hur ordet alla kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet alla används i svenska tidningar

 1. Ett samhälle kan liknas vid en stor byggnad där alla får plats och där den gemensamma tryggheten också handlar om en egen sfär, eget rum.
 2. Men i grunden handlar det där lösa pratet om något så grundläggande som att skapa sammanhållning mellan människor, i alla fall om man ska tro Oxford–professorn Robin Dunbar, en ledande forskare på ämnet.
 3. The squad var alla kvinnor, icke–vita och under 50 år.
 4. – Det är i högsta grad bevisat att 86 till 98 procent av alla misshandlar, hot, sexualbrott och rån begås av män.
 5. Information om alla poddavsnitt finns här.
 6. Köket där alla samlas, den truliga tonåringen, kompisgänget på kontoret.
 7. Men arkivet med alla tidigare poddavsnitt finns här.
 8. ”Precis som alla delar av underhållningsindustrin, är livemusiken stolt över att ha gjort vår del i den nationella ansträngningen att minska spridningen av coronaviruset och att hålla människor säkra.
 9. Han är bara en av de bemedlade personer som ser alla andra som betjänter, säger Laura Goldman till tidningen.
 10. Folkhälsomyndigheten övergav den strategin när det blev en samhällsspridning i mars, och statsepidemiolog Anders Tegnell sa då att det vore ett resursslöseri att försöka hitta alla fall – och att det är viktigare att fokusera på de som behöver vård.
 11. Av polisens handlingar framgår att de misstänkta är mellan 18 och 43 år och att alla är libanesiska medborgare.
 12. Den lista som nu släppts över godkända länder innehåller ett 30–tal europeiska, varav alla länder i Skandinavien – utom Sverige.
 13. – Självklart kan man läsa alla litterära texter med olika glasögon.
 14. Planen som alla var överens om i mars, skrotades i april.
 15. Samtidigt gör Coronasituationen att nästan alla stora bilbolag blöder och tvingas dra ner på mycket.
 16. Eftersom det är en gren internationellt sett lyder vi under friidrottsförbundet i alla mästerskap.
 17. Enligt gruppen plockas 99 procent av alla kokosnötter i Thailand av apor.
 18. – Jag kommer att fortsätta följa alla lagliga vägar för att ställa Jamals mördare till svars och jag kommer inte att vila innan vi får rättvisa för Jamal, säger hon.
 19. Britt Dahlström redigerade för ett antal år sedan antologin ”Sommardikter”, utgiven av En bok för alla, och dammsög egna och andras bokhyllor på jakt efter svensk sommarpoesi.
 20. En del av dem med långdragna symtom kan man hitta i någon av alla de Facebookgrupper som startats både i Sverige och utomlands.
 21. Alla besökare måste bära munskydd, inga garderober kommer att vara öppna och alla måste följa en snitslad bana genom museets nu begränsade antal salar.
 22. – Vi bygger mot en framtid där det finns hjälp att tillgå överallt runt omkring dig, där alla dina enheter jobbar tillsammans och tekniken ligger i bakgrunden, säger Googles hårdvaruchef Rick Osterloh.
 23. Trots det står ipv6 för endast 26 procent av alla uppkopplingar från Apple–prylar i dagsläget, rapporterar Zdnet.
 24. – Hyreskostnader är ofta det dyraste efter personal så det här är något som vi uppmuntrar alla att göra, säger Eeva Terävä.
 25. Det är också väldigt få som använder exempelvis lösenordshanterare, istället håller nära hälften av befolkningen alla lösenord i det egna minnet.
 26. I många organisationer ges för få återkommande utbildningar för alla medarbetare.
 27. Några månader senare presenterades det som alla redan gissat – att det handlade om en datacentersatsning.
 28. – Kista brukar kallas Sveriges ”Silicon Valley” på grund av alla it–företag.
 29. Det är en seger som kan få vårt land att starta om och börja bygga ett nytt sorts Malawi, där vi alla kan vara med, sade Chakwera i sitt segertal.
 30. – Det är viktigt att acceptera alla grupper.
 31. – Först och främst måste vi alla åtgärda vårt eget beteende och ta personligt ansvar men jag tror inte att det räcker.
 32. Det gäller alla sjukdomar om man uppsökt läkare och fått vård eller behandling som journalförts, enligt Gabriella Hallberg.
 33. Ringer du runt till auktionsfirmor tror jag alla säger att just syntetiska tar vi inte emot och får jag in en syntetisk diamant kan jag inte värdera den.
 34. Amazongrundaren Jeff Bezos Blue Orbit, Richard Bransons Virgin Galactic samt Elon Musks Spacex deltar alla i racet mot att vara först med att få till en rymdrese–verksamhet i större skala.
 35. För att åstadkomma maximal nytta bör villkoren i den auktion på 5g–licenser som sker styra mot att operatörerna erbjuder tillräckligt stor kapacitet i alla delar av sina nät.
 36. Funktionen kommer att fungera på alla 1–, 2–, 3–, 4–, 5–, 6–, 8–seriebilar samt X5, X6.
 37. Aktiverad frånkoppling kommer innebära att mellan 1 000–1500 MW förbrukning kopplas bort, det är nästan hälften av alla anslutna i området.
 38. Men hur mycket effekt som skulle kunna göras tillgänglig om alla Bahnhofs serverhallar började frekvensreglera kan Mikael Wallén inte svara på.
 39. Myndigheten har meddelat att idrottstävlingar, matcher och cuper i alla åldrar är tillåtna från och med den 14 juni.
 40. Med det följer frågan om ledarskap – och hur väl ledare kan främja en känsla av närvaro, även om alla är på olika platser.
 41. – Allt hemmajobb och det faktum att vi inte kan resa någonstans har väckt alla hemmasnickare i Sverige till liv.
 42. Anna Starbrink förväntar sig också att staten lever upp till löftena att kompensera regionen för alla coronarelaterade kostnader och minskade skatteintäkter.
 43. Om hemlighetsmakeriet är en nödvändighet i alla delar är en fråga för sig.
 44. – Kriminaliteten utförs av ett fåtal personer men påverkar alla boende.
 45. Hjärnfonden kräver nu att alla regioner tar fram en plan för att inte fler liv ska släckas.
 46. – Detta är bränder och som med alla bränder måste de besvaras med alla nödvändiga medel för att hindra spridning, säger statssekreterare António Lacerda Sales.
 47. – Men det kändes hela tiden som att vi skulle få in någonting i alla fall.
 48. Vi har haft spelare som fått spela på alla möjliga positioner.
 49. Håkan Lindgren läser en bok som försöker lösa alla problem med ord.
 50. Det ambitiösa smittspårningsprogrammet drog i gång den första juni och har i uppgift att identifiera alla som har varit i kontakt med de hundratals människor som dagligen testar positivt för coronavirus i staden.
 51. Av utrymmesskäl kan jag inte nämna alla, men här är de viktigaste.
 52. Efter att ha fått stänga sin verksamhet på i stort sett alla marknader världen över, tror bolagets Nordenchef Niklas Joensen att industrin kan dra nytta av en värld i behov av andra färdmedel.
 53. – Ett stort antal covid–19–patienter över hela världen drar nytta av alla dessa yogatekniker.
 54. Allt börjar med att vi tejpar upp en stor målarduk i boendets TV–rum, sätter på hög musik, öppnar färgburkarna och sen går alla upp och målar.
 55. Trump kallade dem för ”krigare” som trotsat alla varningar om att viruset lättare sprids i stora folksamlingar.
 56. Katastrofläge innebär att den särskilda sjukvårdsledningen vidtar åtgärder för förstärkning av alla viktiga funktioner.
 57. ”Flera personer som inte var där för demonstrationen attackerade mig och min grupp och där alla i gruppen fick ta emot sparkar, slag och knuffar.
 58. Vi upplevde att alla slogs med alla, säger Andreas Hulting, vakthavande polisbefäl, till tidningen.
 59. – Jag accepterar inte det faktum att det skulle finnas vissa i vårt samhälle som inte håller med om allas lika värde.
 60. Han går kilometer efter kilometer för att belysa situationen för alla som sökt asyl i Sverige, men av olika skäl inte fått uppehållstillstånd.
 61. – Det är ingen titel jag kommer räkna in i medaljskåpet i alla fall.
 62. Hur jag i dag på något vis kämpar inte bara för alla andra kvinnor som utsätts för brott, utan också för den där fjortonåringen som inte gjorde något annat fel än att hon gillade att hångla, och straffades hårt för det.
 63. Myndigheterna genomför nu smittspårning på alla som har befunnit sig på samma flygplan som mannen.
 64. Kommunen har, oavsett ordval, valt att från och med onsdagen, med omedelbar verkan, stänga alla fritids– och kulturanläggningar som badhus, bibliotek, sporthallar och museer.
 65. – Jag vill verkligen att det står klart för alla att det är jag som förvaltningsdirektör som är ytterst ansvarig för alla processer och beslut som tas i grundskoleförvaltningen, säger Bengt Randén i pressmeddelandet.
 66. – Självklart önskar vi alla en jättefin midsommarhelg.
 67. Guidade grupper får max vara tio personer, alla måste bära munskydd och ha tillgång till handsprit under hela turen.
 68. Norwegian ställer in alla flyg från Oslo till Milano, till följd av att viruset nu sprids i Italien.
 69. Ledare måste nu gå samman för att bygga en grönare och mer uthållig framtid som vi alla kan vara en del av.
 70. Och eftersom stödpaketet på 750 miljarder euro som EU–kommissionen föreslog 27 maj måste godkännas av alla länder om det ska bli verklighet vänder de sig till den svenska regeringen och riksdagen.
 71. Därför står jag inte här ensam, med dagens förtroende, jag delar det med er alla, sa hon under kongressen.
 72. Döm själva, alla före detta tittare, vad ni tycker om dessa dubbelt ljugande svin i TV4s Nyhetsmorgon.
 73. Vi önskar alla varmt välkomna till slott, parker och kaféer samtidigt som vi fortsätter att följa utvecklingen nogsamt, säger ståthållare Staffan Larsson i ett pressmeddelande.
 74. Löfven säger att alla partiledare måste ta sitt ansvar för en saklig debatt.
 75. Vi kommer jobba mer så att alla artister är med från början, inte att man går upp och kör sitt nummer.
 76. – Varje dag i alla fall.
 77. Tanken är att alla inresande ska få testa sig gratis för corona.
 78. Tvärtom är det Sverige som gör rätt och alla andra länder som gör fel.
 79. Därför vill jag uppmana alla att söka vård.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till alla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är allihopa en synonym till alla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.