alla helgons dag

Alla helgons dag är synonymt med all helgona dag och kan beskrivas som ”en kristen högtid som firas till alla helgons ära och också är en allmän minnesdag för de döda vilken firas genom att man tänder ljus och vakar över anhörigas gravar; högtiden infaller (sedan 1953) lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (till skillnad från allhelgonadag som alltid firas den 1 november)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av alla helgons dag och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till alla helgons dag

all helgona dag

Motsatsord till alla helgons dag

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till alla helgons dag.

Vad betyder alla helgons dag?

  1. en kristen högtid som firas till alla helgons ära och också är en allmän minnesdag för de döda vilken firas genom att man tänder ljus och vakar över anhörigas gravar; högtiden infaller (sedan 1953) lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (till skillnad från allhelgonadag som alltid firas den 1 november)

Böjningar av alla helgons dag

  1. alla helgons dag

Exempel på hur frasen alla helgons dag kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till alla helgons dag är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är all helgona dag en synonym till alla helgons dag. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.