Synonymer till alla helgons dag

Vi känner till en synonym till alla helgons dag. Frasen alla helgons dag är synonymt med all helgona dag och kan beskrivas som ”en kristen högtid som firas till alla helgons ära och också är en allmän minnesdag för de döda vilken firas genom att man tänder ljus och vakar över anhörigas gravar; högtiden infaller (sedan 1953) lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (till skillnad från allhelgonadag som alltid firas den 1 november)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av alla helgons dag samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till alla helgons dag

Följande ord betyder ungefär det samma som frasen alla helgons dag och kan ofta användas istället.

  1. all helgona dag

Vad är motsatsen till alla helgons dag?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till alla helgons dag.

Vad betyder alla helgons dag?

  1. en kristen högtid som firas till alla helgons ära och också är en allmän minnesdag för de döda vilken firas genom att man tänder ljus och vakar över anhörigas gravar; högtiden infaller (sedan 1953) lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (till skillnad från allhelgonadag som alltid firas den 1 november)

Hur kan frasen alla helgons dag användas?

Det saknas exempel på hur alla helgons dag kan användas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är all helgona dag en synonym till alla helgons dag. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen alla helgons dag

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen alla helgons dag.

Bild med texten alla helgons dag