Synonymer till alldeles

Vi känner till 6 synonymer till alldeles. Ordet alldeles är en synonym till fullständig och fullständigt och kan beskrivas som ”helt, fullständigt; precis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av alldeles samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till alldeles

 1. fullständig
 2. fullständigt
 3. hel
 4. helt
 5. rent
 6. total

Vilka ord betyder nästan samma sak som alldeles?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till alldeles. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. fullkomlig
 2. absolut
 3. totalt
 4. till fullo
 5. uttömmande
 6. komplett

Vad är motsatsen till alldeles?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till alldeles.

Vad betyder alldeles?

 1. helt, fullständigt; precis

Hur böjs alldeles?

 1. alldeles

Hur kan ordet alldeles användas?

Följande exempelmeningar visar hur alldeles kan användas.

 1. hon var alldeles blek i ansiktet
 2. han kom alldeles nyss
 3. byxorna var alldeles för stora
 4. Fårö ligger väl norr om Gotland? – Alldeles riktigt!

Hur används ordet alldeles i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet alldeles används i vanlig text.

 1. Att fenomenet under fredagsdygnet kunde ses så långt söderut har sin alldeles egen förklaring, och har, trots namnet, inget med pandemin att göra.
 2. Den tidplan som kan utläsas av Krantz utredning är alldeles för utdragen.
 3. – Det är inte seriöst än, vi vet alldeles för lite.
 4. Den som är förvånad över att Facebook och Instagram i dagsläget möjliggör för annonsörer att rikta budskap till dem baserat på bland annat sexuell läggning och religiös övertygelse kanske inte blir alldeles lugn av Mudds förklaring.
 5. Att vi tycker det är alldeles för stor invandring är ingen hemlighet.
 6. Men IEA varnar ändå för att den globala energiomställningen går alldeles för långsamt för att världen verkligen ska kunna tackla klimatförändringarna.
 7. Biobränsleeldade enheter får inte ha för stor effekt, i så fall blir det alldeles för varmt inomhus i och med de små ytorna.
 8. – Vi har alldeles för lite politiker som bor i förorten.
 9. Dels i ett område i Annedal, alldeles intill den fastighet som drabbades av en explosion i tisdags morse.
 10. Netflix–dokumentären har däremot oturen att komma alldeles för sent – något Carr försökt hantera genom att klippa om och komplettera, men också genom att, i alla fall inledningsvis, utgå från sitt eget perspektiv som gammalt fan.
 11. Vid några enstaka tillfällen har kameran svårt att hitta fokus i svagare ljus, men för det mesta fungerar finessen alldeles utmärkt.
 12. Hon insåg snart att det organiska materialet omvandlades till näringsrik mull och att jorden blev alldeles fin och porös med täckodling – och att hon inte behövde gräva.
 13. Maria Zihammou tycker att det slängs alldeles för mycket mat i onödan.
 14. Sedan har jag förståelse om att alldeles för många poliser på en och samma plats kan vara lite läskigt, men man får tänka på att vi är där för allmänhetens säkerhet, säger Evelina Olsson.
 15. Det är alldeles för många, har Anna Ekström sagt och påpekat att ingen förutsåg konsekvenserna när systemet infördes.
 16. Flera har inte svarat och framhåller att de haft alldeles för kort tid på sig, Gotlands kommun har avstått helt.
 17. Processen kan vara högst medveten, eller alldeles omedveten.
 18. Då står man där och är alldeles till sig, och så kommer myggen och då är det inte så magiskt längre.
 19. – Men med de siffror som de når här kommer det att kosta alldeles för mycket, med stegen att först göra vätgas genom elektrolys av vatten, till ammoniak och sedan tillbaka till vätgas.
 20. Michail Gorbatjovs initiativ för att råda bot på den inre krisen, glasnost och perestrojka, varom mer nedan, kom alldeles för sent och snarast förvärrade Sovjetunionens strukturella utgångsläge.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fullständig en synonym till alldeles. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?