Synonymer till allehanda

Vi känner till 3 synonymer till allehanda. Ordet allehanda är en synonym till allt möjligt och diverse och kan bland annat beskrivas som ”olika slags, diverse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av allehanda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till allehanda

 1. allt möjligt
 2. diverse
 3. mångahanda

Vad är motsatsen till allehanda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till allehanda.

Vad betyder allehanda?

 1. olika slags, diverse
 2. diverse, av olika slag

Hur kan ordet allehanda användas?

Följande exempelmeningar visar hur allehanda kan användas.

 1. i lådan har hon allehanda verktyg

Hur används ordet allehanda i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet allehanda används i vanlig text.

 1. En plattform i enskilda händer kommer också vara mindre känslig för opinionsstormar och påtryckningar från annonsörer, som på senare år utnyttjats för deplattformering av allehanda röster både till höger och till vänster.
 2. Både dikterna och målningarna vill att läsaren ska dyka ned i allehanda kontemplationer om livet, döden, naturen, den enskilda människan och kroppsligheten.
 3. Vi måste ha en allvarlig och krävande dialog med Ryssland, konstaterade en högt uppsatt regeringskälla i en genomgång för allehanda EU–journalister i Paris i går.
 4. Dessa allehanda verktyg klarar hela testprocessen från initial kartläggning och analys av en applikations attackyta, till att hitta och utnyttja sårbarheter.
 5. Här står familjer och par med Bajen–luvtröjor, mjukisbyxor, snusprillor, kamphundar, Foppatofflor och pirror fullastade med stora plastlådor fyllda med allehanda bråte.
 6. Stolar, bord, lampor, teckningar och glasföremål av allehanda slag samsas i den stora luftiga Nyrénhallen på Värmlands museum denna vår och sommar.
 7. De verkliga konspirationerna försvinner i ett hav av galenskaper! Nu kan man knappt avslöja något längre, använda ord som makt, eliten eller dold – då hamnar man i ett sällskap med allehanda Pizzagaters, Qanons och Plandemi–tyskar.
 8. Förstörda 5G–master och allehanda konspirationsteorier kring teknikutvecklingen har fått en rad EU–länder att reagera.
 9. I snart fem år har den svenska regeringen negativt särbehandlat Öresundsregionen med allehanda slags bestraffningar och begränsningar som allvarligt skadat den gemensamma arbetsmarknadsregionen.
 10. Här finns allehanda nyttoväxter, som dignar av bär och frukt.
 11. Vi hade enorma beredskapslager av läkemedel, skyddsmasker och allehanda sjukvårdsutrustning.
 12. Det har handlat om allehanda narkotika, som cannabis, hallucinogener, centralstimulantia och opiater med mera.
 13. Operett som fick Europa att njuta, skratta och genomskåda allehanda sociala, politiska och kulturella maktstrukturer.
 14. Jag måste motvilligt erkänna att jag som ensam svensk medierepresentant på plats antagligen förstörde för övriga journalister med allehanda vrål som måste stört andra intervjuer.
 15. Den information som ges, knapphändig eller fyllig, utgör bara avstamp för allehanda rykten, felaktigheter och konspirationsteorier.
 16. Många detaljer kring kuppen är fortfarande höljda i dunkel och i medierna cirkulerar allehanda rykten.
 17. Han har tömt sin tidigare bostad på inredning och fyllt den med allehanda elektronik, däribland trettio dyrbara synthesizer.
 18. Nu längtar EU–parlamentet i stället efter att få allehanda kommissionsförslag att börja jobba med.
 19. Det blev också allt fler prov och betyg och dokumentationer av allehanda slag.
 20. Dessutom ger tomhetssyndromet en geschwint förklaring till allehanda problem.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är allt möjligt en synonym till allehanda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet allehanda

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet allehanda.

Bild med texten allehanda