Synonymer till allhelgonadag

Vi känner till en synonym till allhelgonadag. Ordet allhelgonadag är synonymt med all helgona dag och kan beskrivas som ”(ofta i bestämd form allhelgonadagen) en kristen högtid som firas till alla helgons ära och också är en allmän minnesdag för de döda vilken firas genom att man tänder ljus och vakar över anhörigas gravar; högtiden infaller alltid den 1 november (till skillnad från alla helgons dag som sedan 1953 firas lördagen mellan den 31 oktober och 6 november)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av allhelgonadag samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till allhelgonadag

  1. all helgona dag

Vad är motsatsen till allhelgonadag?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till allhelgonadag.

Vad betyder allhelgonadag?

  1. (ofta i bestämd form allhelgonadagen) en kristen högtid som firas till alla helgons ära och också är en allmän minnesdag för de döda vilken firas genom att man tänder ljus och vakar över anhörigas gravar; högtiden infaller alltid den 1 november (till skillnad från alla helgons dag som sedan 1953 firas lördagen mellan den 31 oktober och 6 november)

Hur böjs allhelgonadag?

  1. allhelgonadag

Hur kan ordet allhelgonadag användas?

Det saknas exempel på hur allhelgonadag kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är all helgona dag en synonym till allhelgonadag. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?