Synonymer till alltmer

Vi känner till en synonym till alltmer. Ordet alltmer är synonymt med alltmera och kan beskrivas som ”mer och mer”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av alltmer samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till alltmer

 1. alltmera

Vad är motsatsen till alltmer?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till alltmer.

Vad betyder alltmer?

 1. mer och mer

Hur kan ordet alltmer användas?

Följande exempelmeningar visar hur alltmer kan användas.

 1. bilismen ökar alltmer

Hur används ordet alltmer i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet alltmer används i vanlig text.

 1. Christiansson menar att ett alltmer isolerat Ryssland nu vänder sig till en mängd olika allierade.
 2. Hur flytten istället kommer att påverka de miljontals människor som blir kvar i ett sjunkande och alltmer nedsmutsat Jakarta efter att såväl regering som statsförvaltning – och hundratusentals tjänstemän – försvinner därifrån, är dock oklart.
 3. Hur kan man bäst uppnå detta mål om en god hälsa på lika villkor, och med de resurser som står till buds? När alltmer fokus måste ligga på de demografiska utmaningarna och på att allt fler lever allt längre med långvariga tillstånd och kronisk sjukdom?.
 4. Från taket hänger också ett hav av svarta kallor, blommor vars mörka purpurlyster signalerar sorg, och som kommer att vissna alltmer under spelperioden.
 5. Kanske blir det alltmer uppenbart att de gamlas liv inte fungerar utan hjälp med både praktiska och ekonomiska frågor framöver.
 6. Eftergifter till Ryssland må skava, men någon form av kompromiss blir alltmer sannolik i hopp om nedtrappning.
 7. Övervakningen av journalister i Kina har ökat under flera år men har blivit alltmer aggressiv, enligt Erik Halkjaer, ordförande för Reportrar utan gränsers (RSF) svenska gren.
 8. Konservativa parlamentsledamöter är alltmer oroliga över Boris Johnsons kompetens och ambition efter talet.
 9. Hans alltmer auktoritära styre har gett honom öknamnet "Europas siste diktator" och lett till omfattande sanktioner från bland annat EU – inte minst efter landets hårda nedtryckande av demonstrationer efter det senaste presidentvalet, i augusti 2020.
 10. Hans alltmer auktoritära styre har gett honom öknamnet ”Europas siste diktator” och lett till omfattande sanktioner från bland annat EU – inte minst efter landets hårda nedtryckande av demonstrationer efter det senaste presidentvalet, i augusti 2020.
 11. En annan typ av nätverk som blivit alltmer framträdande sedan förra kartläggningen är sådana som kretsar kring det polisen kallar tongivande kriminella aktörer.
 12. – Vad som hänt sedan dess är till exempel att queera perspektiv och hbtq–identiteter blivit alltmer synliga och tongivande både i den feministiska rörelsen och i offentligeheten.
 13. Därför varnar SFS för att debatten om studenters boendesituation alltmer kommer att handla om kostnader och medel framöver.
 14. Skogsskildraren Ekman har i essäer och artiklar alltmer tagit ställning mot den antropocena skövlingen av växterna och djuren.
 15. I kölvattnet av klimatförändringarna, metoo– och black lives matter–rörelserna, distansarbetstrenden och en rad andra frågor, riktar företagens styrelser alltmer uppmärksamhet åt teman som miljö, sociala frågor och styrning.
 16. Sedan den 75–årige presidenten Daniel Ortega, som anklagas för ett alltmer auktoritärt styre, kom till makten 2007 har minst 20 självständiga medieföretag försvunnit.
 17. Motoriseringen under förra seklet samt ett alltmer utbyggt skogsvägnät gjorde att bekämpningen av skogsbränder kunde sättas in förhållandevis snabbt jämfört med tidigare.
 18. Permascand tillverkar elektrodbeläggningar till elektrokemisk industri och har nyligen alltmer vridit blicken mot vätgas.
 19. Världens hav är alltmer pressade av mänsklig påverkan som klimatförändring och överfiske.
 20. På 2010–talet har de tagit alltmer plats, de kvinnliga superhjältarna i ny tappning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är alltmera en synonym till alltmer. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på alltmer

Bild till ordet alltmer

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet alltmer.

Bild med texten alltmer