alster

Synonymer till alster

arbete, opus, produkt, skapelse, verk

Motsatsord till alster

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till alster.

Vad betyder alster?

 1. något som skapats, produkt

Exempel på hur alster kan användas

 1. ett par konstnärer visade sina alster i en utställning på biblioteket

Exempel på hur alster används i svenska tidningar

 1. Då kan vi stilla hoppas att förlagen mäter dem med samma generösa måttstock som de använder på Biskops Arnö–kidsens alster ”eftersom det kan nog bli något av dem på sikt”.
 2. Datorns första musikstycken var för upprepande och mekaniska, men sedan dess har algoritmen blivit bättre och de senaste alstren låter lovande, enligt de ansvariga.
 3. Och nu, när han sedan den 12 november på nytt sitter bakom galler, har han författat ett alster som troligen också kan reta upp dem som betraktar yttrandefrihet som en form av förräderi.
 4. När mörkret fallit törs jag nog ge några av Peter Handkes alster en chans.
 5. Hon har skrivit ett avtal som ger henne äganderätten för sina så kallade masters för den och framtida alster.
 6. Jag har haft ett antal intressanta diskussioner i olika sammanhang om hennes alster, där åsikterna har varit många och starka.
 7. Där fanns Moa Martinsson, Eyvind Johnson och Ivar Lo med flera – författare som med sina självbiografiska alster bidrog till en guldålder i svensk litteratur.
 8. Medan debuten från 2016 var ett plottrigt och svårgenomträngligt alster, som det var mödan värt att som lyssnare jobba med, är uppföljaren "1982" en renskrapad popplatta med estetisk hemmahörighet i ett kontinentalt Europa under kalla kriget.
 9. Musiken består av Bob Dylans alster i svensk översättning av Mikael Wiehe.
 10. Högst upp hamnar ett alster av tidigare Nobelpristagaren Paul Krugman, för att han i The New York Times skrivit att den amerikanska ekonomin inte kommer att gå bra under Trumps presidentperiod.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av alster

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är produkt en synonym till alster. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.