Synonymer till andrar

Används formellt.

Andrar kan beskrivas som ”anger som argument för något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av andrar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till andrar

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till andrar.

Vad är motsatsen till andrar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till andrar.

Vad betyder andrar?

 1. anger som argument för något

Hur kan ordet andrar användas?

Följande exempelmeningar visar hur andrar kan användas.

 1. han hade inte mycket att andra till sitt försvar

Hur används ordet andrar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet andrar används i vanlig text.

 1. Många andra förebyggande åtgärder är inte kopplade till mer resurser överhuvudtaget, utan till ny skarp lagstiftning, som införandet av mellantvång inom socialtjänsten.
 2. Något nytt Champions League–gruppspel i höst blir det inte eftersom MFF överraskande åkte ut redan i andra kvalrundan mot litauiska Zalgiris.
 3. När den andra säsongen av ”Euphoria” släpptes tidigare i år ryktades det om att Barbie Ferreira klipptes ut ur stora delar av de nya avsnitten efter att ha hamnat i bråk med seriens producent Sam Levinson.
 4. Jag ser hur en producent sitter och hoppas att åtminstone någon sekvens ska bli viral på Twitter och delas med ord om ”det här är vad jag kallar riktigt journalistik!” Det görs på bekostnad av andra frågor och andra svar.
 5. I den andra upplagan av sin säkerhetsrapport Cyber Signals, skriver Microsoft att de, efter att ha analyserat anonymiserad säkerhetsdata, upptäckt att 80 procent av alla ransomware–attacker möjliggörs av vanliga inställningsfel i mjuk– och hårdvara.
 6. Många av de oskyddade ip–kamerorna finns i hem och kan användas inte bara för att få koll på vad som händer där utan också för att lägga till i botnät som används i andra attacker.
 7. Det är fortfarande möjligt att använda anonyma kontantkort köpta utomlands, men regeringens utredare har pekat på att även många andra länder förbjudit anonyma kontantkort.
 8. Tvisten, som bland andra Upsala nya tidning har rapporterat om, har pågått i flera år.
 9. Det har satts pristak på vissa livsmedel och andra nödvändiga varor.
 10. Vi utreder nu händelsen, i samverkan med andra myndigheter, för att få reda på vad som har hänt, säger Lisa Brouwers, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, i en kommentar.
 11. Den första attacken inträffade i en korridor på våning tre, den andra kort efteråt i ett angränsande klassrum.
 12. Crnogorcevic och Maritz är två andra spelare av hög nivå och det räcker för att ta sig förbi det första hindret i denna grupp.
 13. Då konstaterar han också att Nato liksom alla andra togs på sängen av Turkiets motstånd och på förhand inte trodde att det skulle bli några problem med Sveriges och Finlands ansökningar.
 14. – Om vi skulle börja hamna i en spiral där man ska kompensera för det ena och det andra då är egentligen vår bedömning att man i slutändan kommer förlora jobb.
 15. Å andra sidan brukar temperaturen inte bli lika hög vid kusten just av samma anledning, säger Therese Fougman.
 16. Vi pratar om vanskliga frågor som kampen mot terror och andra saker som Turkiet har tagit upp, säger Stoltenberg på en pressträff med nordiska journalister efter torsdagens försvarsministermöte i Nato.
 17. Vi har spärrat av platsen och arbetar fortsatt med att höra vittnen och andra utredningsåtgärder, säger Anna Göransson.
 18. Den sunnimuslimske miljardären al–Hariri hade nära band till USA och andra västländer, liksom allierade gulfstater, och sågs som ett hot mot Irans och Syriens inflytande i Libanon.
 19. De 16 greps förra veckan tillsammans med fyra andra journalister i Diyarbakir i sydöstra Turkiet.
 20. Redan i dag går det att köpa Västtrafikbiljetter hos andra tågbolag och i parkeringsappar, men förhoppningen är att andra också ska haka på.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på andrar

Bild till ordet andrar

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet andrar.

Bild med texten andrar