Synonymer till anfallare

Vi känner till en synonym till anfallare. Ordet anfallare är synonymt med forward och kan beskrivas som ”(sport) spelare i vissa lagsporter som oftast har positionen närmast motståndarnas mål och vars huvudsakliga uppgift är att göra målen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anfallare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till anfallare

 1. forward

Vad är motsatsen till anfallare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anfallare.

Vad betyder anfallare?

 1. (sport) spelare i vissa lagsporter som oftast har positionen närmast motståndarnas mål och vars huvudsakliga uppgift är att göra målen

Hur böjs anfallare?

 1. anfallare
 2. anfallaren
 3. anfallares
 4. anfallarna
 5. anfallarnas

Hur kan ordet anfallare användas?

Det saknas exempel på hur anfallare kan användas.

Hur används ordet anfallare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet anfallare används i vanlig text.

 1. Vi splittrade på anfallarna där en låg lite högre och en som låg lite längre ner, då hade vi två stationer där också i våra omställningar, säger Wettergren.
 2. Isländska anfallaren Berglind Björg Thorvaldsdóttir ansluter från Le Havre i den franska högstaligan.
 3. Men nu kommer alltså en välbehövlig god nyhet för Maif, som plockar in anfallaren Sam Johnson.
 4. Kan han ta sig tillbaka? Under förra säsongen spelade den svenske anfallaren endast 10 matcher i La Liga och gjorde ett mål.
 5. Italien ser nog gärna att anfallaren Ciro Immobile hittar tillbaka till formen han visade under turneringens inledning.
 6. Det kommer vara svårt att somna, men tyvärr är det här sporten jag älskars baksida”, skriver anfallaren på Instagram efter förlusten.
 7. Då skrev tyska Sportbuzzer att anfallaren var nära en övergång till Barcelona.
 8. Under fredagens pressträff slog anfallaren tillbaka mot alla som sågar landslaget.
 9. Enligt myndigheter i Sydkorea ska en sårbarhet i ett VPN som användes av KAERI varit orsaken till att anfallarna fick åtkomst till en av myndighetens servrar.
 10. Enligt säkerhetsforskarna ska Siloscape använda en Tor–proxy och en onion–domän för att koppla till en C2–server som används av anfallare för att hantera skadeprogram, data exfiltrering och skicka kommandon.
 11. Unai Emery svarade genom att omedelbart byta ut en anfallare, Carlos Bacca, och sätta in en mittfältare, Francis Coquelin.
 12. – Om jag får välja så väljer jag anfallare, så jag kan vara lite närmare målet, säger Kulusevski.
 13. Trojanerna används i sin tur av anfallarna för att komma åt offrets dator och installera ytterligare skadeprogram så som banktrojaner, ransomware och program som stjäl känsliga uppgifter.
 14. Först löpte anfallaren Chinedu Obasi in på en fin yta och gjorde mål efter fint förarbete av lagkaptenen Nils–Eric Johansson.
 15. Säkerhetsbristerna skulle exempelvis kunna utnyttjas av en anfallare för att ta kontroll över enheten i fråga, utföra överbelastningsattacker, läcka information eller skicka vidare användare till skadliga webbsidor.
 16. Anel Ahmedhodzic är årets succé och bakom honom hoppas MFF nu på spelare som anfallaren Amin Sarr och den till danska Hobro utlånade mittfältaren Amel Mujanic.
 17. Milan toppar därmed Serie A och anfallaren befäster sin ledning i skytteligan med totalt tio mål.
 18. Med två dagar kvar till match är det dock svårt att veta hur läget är med anfallaren.
 19. Janne Andersson och Peter Gerhardsson kommer dock fortsätta i juryn för övriga utmärkelser – som Årets mittfältare och Årets anfallare.
 20. Själv njuter anfallaren från söder om Stockholm, som via Tyresö, Linköping och Piteå, hamnade i Göteborg, av att vara tillbaka efter flera år av skadeelände.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är forward en synonym till anfallare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?