Synonymer till anfallen

Se även anfaller

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anfallen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till anfallen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till anfallen.

Vad är motsatsen till anfallen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anfallen.

Vad betyder anfallen?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av anfallen.

Hur kan ordet anfallen användas?

Det saknas exempel på hur anfallen kan användas.

Hur används ordet anfallen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet anfallen används i vanlig text.

 1. Det ryska anfallet mot Ukraina har pågått i snart tre veckor.
 2. – Det är så konstigt, för jag skrev ju dikter om anfallen mot Krim och Donbass 2014, om spökena från det förflutna som dök upp igen, om varelserna från underjorden som tog över det normala livet.
 3. Efter det ryska anfallet mot Ukraina har vi fått höra demokratiska ledare deklarera hur ”oacceptabelt” detta anfall är.
 4. Linn Blohm gjorde 29–30 och efter en räddning av Bundsen i det efterföljande norska anfallet kunde kantspelaren Mellegård sätta 30–30.
 5. Det är ingen vågad gissning att det blir Barcelonas Fridolina Rolfö som tar platsen mellan mittfältet och anfallet i torsdagens VM–kvalmatch borta mot Dublin på.
 6. Jack Grealish har mest spelat på det centrala mittfältet, strax bakom anfallet, men har spelat nästan lika mycket ute på vänsterkanten.
 7. Siriusmålvakten David Mitov Nilsson styrde då först bort ett rappt skott men anfallet fortsatte varpå bollen nickades i ribban innan Mjällbybacken Eric Björkander till slut nickade upp den flipprande bollen i nättaket.
 8. Inför matchen mot Polen tog Robin Quaison Marcus Bergs plats i anfallet men nu ser det ut som att platsen går till Dejan Kulusevski i stället.
 9. Kulusevski, som även kan utgå ifrån en kant, startade EM–genrepet mot Armenien i anfallet bredvid Alexander Isak.
 10. Två israeliska kvinnor i 60– respektive 80–årsåldern rapporterades ha dött i anfallet, och ytterligare sex personer i staden skadades, varav en allvarligt.
 11. I anfallet efter tog han sig in från höger sida med en blixtsnabb diagonallöpning och dunkade in 1–0 med ett vänsterskott i vänster kryss från straffområdeslinjen.
 12. Samtidigt jobbar klubben på ett utländskt alternativ i anfallet och även på att ta in en mittfältare.
 13. Kroatien lyckades inte ta vara på sista anfallet och i förlängningen började dramatiken om på nytt.
 14. Tidigare har det från officiellt håll hävdats att inga personer sårades i anfallet.
 15. Iran hade varnat i förväg om anfallen som riktades mot Ain al–Asadbasen i västra Irak och mot en bas i kurdiska Erbil i norr.
 16. De portugisiska anfallen avslutades med det som utifrån såg ut som enkla mål medan Sverige fick slita i varje anfall för att hitta en utväg för ett skott.
 17. Visst blev det mål – och av farten kom det ett till i anfallet efteråt.
 18. – Kombinationen i dag med olyckan, de senaste anfallen, stegrande bränslepriser är ett mardrömsscenario, och det kommer nog att dra ner flygbolagsaktierna ett tag, säger han.
 19. Iraks regering, som sitter kvar som expeditionsministär efter premiärminister Adil Abd al–Mahdis avgång, säger att anfallen genomfördes utanför den USA–ledda koalitionens mandat och att de kränker landets suveränitet.
 20. Å andra sidan säger rapporten också att Jemens huthier ”inte visat tecken på att vara i besittning av eller bedömts vara i besittning av” den typ av drönare som användes i anfallet mot Saudi Aramco.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på anfallen

Bild till ordet anfallen

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet anfallen.

Bild med texten anfallen