ange

Synonymer till ange

antyda, indicera, indikera, meddela, nämna, omnämna, röja, säga, sätta fingret på, tillkännage, uppge, utlämna, yppa, yttra

Motsatsord till ange

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ange.

Vad betyder ange?

 1. lämna information om något förhållande
 2. lämna information om brottsling till polisen

Exempel på hur ange används i svenska tidningar

 1. Polisen grep senare en av rånarna som angav de andra tre.
 2. ”Förhandlingarna med Treadcraft fortsätter men vi kan i nuläget inte ange någon tidpunkt för när dessa beräknas vara färdiga.
 3. Det är därmed betydligt mer än de 10,6 miljarder kronor som vd Bo Askvik angav i en intervju.
 4. De viktigaste måtten angavs med siffror, som ”Näsa No 8”.
 5. Observera att det var möjligt för de svarande att ange flera alternativ, vilket förklarar varför det blir mer än 100 procent sammanlagt.
 6. Myndigheten har upptäckt att de som ringt callcentret kunnat få kundinformation bara genom att ange namn och födelsedatum vilket innebär att kundernas information inte skyddats tillräckligt, skriver Tech Radar.
 7. Studien undersöker inte sexköpslagens direkta effekter, förutom att på ett ställe påstå (utan att ange någon källa) att ”det har funnits uppgifter om att polis har anmält sexarbetare på hotell och andra lokaler, vilket gjort att de nekats inträde”.
 8. – I samband med de nya anhållandena har jag beslutat om husrannsakan i vissa bostäder, säger kammaråklagare Jim Westerberg till Aftonbladet, utan att ange något om vilka fynd som då gjorts.
 9. I den preliminära beräkningen angavs att BNP steg 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före, och steg med 1,2 procent jämfört med motsvarande kvartal 2018.
 10. Anledningen till att vi gör detta är för att slippa ange ett amerikanskt kreditkortsnummer när vi skapar vårt amerikanska Itunes–konto.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ange

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är indicera en synonym till ange. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.