anknytning

Anknytning är synonymt med förbindelse och koppling och kan bland annat beskrivas som ”anslutning, förbindelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anknytning och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till anknytning

anslutning, association, förbindelse, koppling, korrelation, länk, relation, samband, sammanhang, telefon

Motsatsord till anknytning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anknytning.

Vad betyder anknytning?

 1. anslutning, förbindelse
 2. förbindelse

Böjningar av anknytning

 1. ankn.
 2. anknytning
 3. anknytningar
 4. anknytningarna
 5. anknytningarnas
 6. anknytningars
 7. anknytningen
 8. anknytningens
 9. anknytnings

Exempel på hur ordet anknytning kan användas

 1. frågor med anknytning till idrott
 2. en författare med stark anknytning till Göteborg

Exempel på hur ordet anknytning används i svenska tidningar

 1. Partiet har sina rötter i ultranationalistiska grupper med anknytning till den militärjunta som styrde Grekland som diktatur mellan 1967 och 1974.
 2. De överklagade beslutet och åberopade bland annat barnkonventionen och att barnen hade fått en stark anknytning till Sverige.
 3. Där finns flera platser med anknytning till Förintelsen, enligt stadens kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh.
 4. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och till GP säger kammaråklagaren att det i utredningen finns anknytningar till organiserad kriminalitet.
 5. Han säger att vi har förlorat vår anknytning till naturen.
 6. Ambassaden skriver också att Farah Samin saknar fast inkomst, samt saknar stark anknytning till Iran eftersom hon är änka och hennes döttrar bor i Sverige.
 7. I en dom står det att den häktade mannen och ytterligare en man ”har anknytning till Bredängsnätverket.
 8. Jag håller på att researcha för ett internationellt drama som kommer att ha svensk anknytning men också utspela sig i Istanbul.
 9. Ett okänt antal barn med svensk anknytning finns i fånglägret al–Hol i nordöstra Syrien.
 10. – Vi påbörjade under onsdagen arbetet med att identifiera personer med anknytning till Sverige som kan antas ha omkommit i flygkraschen.
 11. Polisen har aktiverat Svenska id–kommissionen som har påbörjat arbetet med att identifiera personer med anknytning till Sverige som kan ha omkommit i kraschen.
 12. Även om det var ett tag sen Zlatan spelade i Malmö FF är anknytningen till en stad och ett lag inte något man bara kan lämna bakom sig.
 13. – En traumatisk förlossning kan skada inte bara kvinnans mående utan också anknytningen mellan mor och barn.
 14. De tre forskarna vid Linköpings universitet har bland annat intervjuat elva av de 62 tidigare anställda som varit forskare/utredare vid någon av de enheter som publicerar rapporter som har anknytning till polisiär verksamhet.
 15. Utredningen konstaterar att en svag anknytning till arbetsmarknaden är den enskilt viktigaste förklaringen till varför en del hushåll har låga inkomster.
 16. För om inte förlossningen blir bra kan det påverka anknytningen till barnet.
 17. – För Ali gäller synnerligen ömmande omständigheter vilket är svårare, men de har anknytning efter över ett år med uppehållstillstånd, samtidigt som mor och syskon avlidit här.
 18. Det svider väldigt mycket när en person som Zlatan med så stark anknytning till en stad och ett lag väljer något annat.
 19. Och polisen utesluter inte att man skulle kunna hitta saker som har anknytning till andra ouppklarade fall.
 20. – Målningen har en stark anknytning till Norrköping, den är både kulturarv och konsthistoria.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till anknytning är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förbindelse en synonym till anknytning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.