anlända

Anlända är synonymt med komma och dyka upp och kan beskrivas som ”nå fram till slutpunkten för en resa”. Ordet är motsatsen till avgå.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anlända och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till anlända

ankomma, dyka upp, komma, komma fram

Motsatsord till anlända

avgå

Vad betyder anlända?

 1. nå fram till slutpunkten för en resa

Böjningar av anlända

 1. anländ
 2. anlända
 3. anlände
 4. anländer
 5. anlänt

Exempel på hur ordet anlända kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet anlända används i svenska tidningar

 1. Efter att en polispatrull anlänt kunde det konstateras att deras kollega hade 2,54 promille alkohol i blodet.
 2. En hundpatrull har anlänt för att bistå i arbetet.
 3. När politikerna anlände till platsen var det tydligt att de som själva varit drivande i kritiken mot placeringssystemet gärna anslöt till föräldragruppen.
 4. Samtidigt som polisen anlände till platsen lämnade en personbil, och efter att ha jagat efter personbilen kunde två män gripas.
 5. Vid sjukhus nummer 10 i Minsk såg en AP–journalist ett dussintal ambulanser anlända med demonstranter som fått splitterskador av distraktionsgranaterna.
 6. När vi anlänt till min väns hus blev min dotter sjuk, i vad som kanske var en mild variant av covid–19.
 7. Från och med i dag, söndag, måste alla resenärer som anländer till Storbritannien från Spanien sitta i karantän i två veckor.
 8. Och efter en bensträckare i Norrköping anlände man till Eksjö strax efter elva på fredagskvällen.
 9. Om en vecka, den 10 juli, behöver inte längre resenärer som anländer från till exempel Frankrike, Italien, Spanien eller Tyskland sätta sig i karantän i två veckor vid ankomst till England.
 10. Att livet som förälder inneburit en del förändringar blir tydligt när Anton Dahlberg i slutet av juni anländer till ett tre dagar långt läger i Träslövsläge.
 11. Trots det nås få av de som står längst från samhället, de som har störst misstänksamhet mot samhället, och de som senaste anlänt i landet, i en sådan här undersökning.
 12. Den 19 juni 1865, två månader efter det amerikanska inbördeskrigets slut och mer än två år efter president Abraham Lincolns emancipationsdeklaration, anlände unionsarmén slutligen till rebellfästet Texas.
 13. Han anlände i lördags från Pakistan, via Qatar och Australien, och visade på coronasymptom först i måndags.
 14. Men för dem som anlänt flasklösa kommer räddaren i nöden i form av grannen Gunnar Jacobson.
 15. När polisen anländer grips en maskerad man i radhuset, och två andra utanför bostaden.
 16. När de anlände till platsen gick mannen, enligt polisen, emot patrullen och det uppstod en ”hotfull situation”.
 17. Ormen slingrade sig ut ur ett paket som anlänt från Kina.
 18. När polis anlände till den aktuella lägenheten så försökte två män springa från platsen.
 19. När provrören anlänt till laboratoriet i Lund görs den så kallade extraktionen i små plattor med plats för 96 prover åt gången.
 20. Samtidigt har Kina beslutat att alla som anländer till huvudstaden Peking från andra länder ska sättas i karantän i två veckor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till anlända är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är komma en synonym till anlända. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är avgå motsatsen till anlända.