anmälare

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anmälare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till anmälare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till anmälare.

Motsatsord till anmälare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anmälare.

Vad betyder anmälare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av anmälare.

Böjningar av anmälare

  1. anmälare
  2. anmälaren

Exempel på hur ordet anmälare kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet anmälare används i svenska tidningar

  1. I ett annat fall beskrev hon en kjol som en silkeskjol, medan plagget bestod av polyester och elastan, vilket anmälaren också reagerade på.
  2. – En anmälare har sett att en man blir knuffad, och att de misstänkta sprungit från platsen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid Polisen.
  3. Till exempel utifrån vad de ser och hör i samband med inspektioner och i kontakt med anmälare och djurhållare.
  4. – De skickades till centralstationen där en anmälare uppgav att han har blivit av med sin jacka, det är någon som har tagit den, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.
  5. Flera anmälare till förvaltningsrätten kräver inhibition av försäljningen.
  6. En anmälare vill att beslutet hävs av flera anledningar.
  7. En anmälare tyckte att Al–Azharskolan i Stockholm, en skola med muslimsk profil, riskerade att permanenta kvinnors underordning då pojkar och flickor idrottade var för sig.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till anmälare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.