anmäld

Synonymer till anmäld

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till anmäld.

Motsatsord till anmäld

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anmäld.

Vad betyder anmäld?

 1. perfektparticip av anmäla; som har anmälts

Exempel på hur anmäld används i svenska tidningar

 1. Fackförbudet Kommunal anmälde tidigare i april boendet till Arbetsmiljöverket på grund av bristande säkerhetsrutiner, och att personalen känt en psykosocial stress eftersom de inte vetat vilka vårdtagare som är coronasmittade och inte.
 2. Det var en läsare som reagerade och ifrågasatte sanningshalten i vad Löwengrip skrev och anmälde blogginlägget till reklamombudsmannen.
 3. Jag fick alltså gå omkring en hel höst med vetskapen om att Anders Jonson, som bor i Sundbyberg, vet att jag anmält honom och vi kan mötas var som helst, sitta i samma tunnelbanevagn… Det kändes väldigt olustigt!.
 4. Antalet anmälda brott har minskat med 4,6 procent under mars jämfört med motsvarande period förra året.
 5. De som är anmälda till årets tävling behåller sin startplats till nästa år.
 6. Skolledarförbundet anmälde kommunen till Justitiekanslern, JK, för att ha ingripit mot yttrandefriheten.
 7. För Gembäck har åklagaren yrkat på villkorlig dom, och då har hänsyn tagits till att han var den som 2017 gick till polisen och anmälde missförhållandena inom församlingen.
 8. Lokalpolisområdeschefen Jörgen Thorén säger att man nu ändå kan se en positiv utveckling de senaste åren där antalet anmälda brott minskar och där den nationella trygghetsundersökningen visat positiva resultat.
 9. Nu har sjukhuset anmält sig själva till IVO, inspektionen för vård och omsorg, enligt Lex Maria, för att utreda om man hade kunnat göra mer för att rädda barnets liv.
 10. Samtidigt har inte en enda av de som tros varit måltavlor för attentaten trätt fram och anmält att de utsatts för brott.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av anmäld

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.