anmäler

Synonymer till anmäler

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till anmäler.

Motsatsord till anmäler

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anmäler.

Vad betyder anmäler?

 1. rapporterar, meddelar
 2. recenserar

Exempel på hur anmäler kan användas

 1. Vi måste anmäla stölden!
 2. han anmälde sin granne för polisen
 3. boken anmäldes i Dagens Nyheter

Exempel på hur anmäler används i svenska tidningar

 1. Endast 23 fildelningsbrott anmäldes under förra året, vilket även det är den lägsta noteringen sedan brottsklassificeringen ändrades.
 2. Medan kommunpolitikerna anmäler sitt intresse varnar en av landets ledande poliser för att Rimfrost kan få oönskade konsekvenser.
 3. För Gembäck har åklagaren yrkat på villkorlig dom, och då har hänsyn tagits till att han var den som 2017 gick till polisen och anmälde missförhållandena inom församlingen.
 4. Nu har sjukhuset anmält sig själva till IVO, inspektionen för vård och omsorg, enligt Lex Maria, för att utreda om man hade kunnat göra mer för att rädda barnets liv.
 5. Samtidigt har inte en enda av de som tros varit måltavlor för attentaten trätt fram och anmält att de utsatts för brott.
 6. För honom har åklagaren yrkat på villkorlig dom, och då har hänsyn tagits till att han var den som 2017 gick till polisen och anmälde missförhållandena inom församlingen.
 7. – Många vittnade om att dagens system med tillståndskrav gör att det inte är säkert att alla anmäler eventuella stölder för att man då riskerar bli av med tillståndet, säger Damberg.
 8. I år är det inte alls lika många som har anmält sig till de olika skidloppen.
 9. Förra året anmäldes 2 484 sådana rån och ofta är även gärningsmännen minderåriga eller inte ens straffmyndiga, alltså under 15 år.
 10. Nu träder S–kommunalrådet Anders Rubin i Malmö fram och anmäler avvikande uppfattning i en artikel i Aftonbladet på fredagen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av anmäler

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.