anmärkningsvärt

Synonymer till anmärkningsvärt

påfallande

Motsatsord till anmärkningsvärt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anmärkningsvärt.

Vad betyder anmärkningsvärt?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur anmärkningsvärt används i svenska tidningar

  1. Claes skiljer sig anmärkningsvärt från den bild av dagens machoadvokater som ibland förekommer i media.
  2. Detta är anmärkningsvärt med tanke på att 70 procent av svenskarna helst vill bo i småhus enligt flera undersökningar under lång tid – men betydligt färre gör det.
  3. – Det är anmärkningsvärt, vi inte har fått veta något.
  4. – Ett anmärkningsvärt, hänsynslöst våld, konstaterade Anders Rissel, biträdande polischef i polisområde Nord när han samma dag besökte brottsplatserna.
  5. Och visst är det anmärkningsvärt att Stefan Löfven är så pass benägen att hänvisa till allianspartiernas ansvar att han till och med kopplar ihop skattesänkningar för tio år sedan med dagens våldsyttringar.
  6. Det är lite anmärkningsvärt i och med att man inte var helt enig kring räntehöjningen i december, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i en kommentar till räntebeskedet.
  7. Stödet för statsminister Stefan Löfven är alltjämt anmärkningsvärt lågt, 26 procent.
  8. – Det som är anmärkningsvärt med isolyckorna är att det är de spontana besöken som blir fatala, folk som är ute och promenerar på isen.
  9. Ingen återkopplar heller till barnen som drabbas av särbehandling, vilket han tycker är anmärkningsvärt och allvarligt.
  10. Vi finner det mycket anmärkningsvärt att Skatteverket genomför en ny effektutvärdering av kravet på personalliggare, utan att överhuvudtaget beakta om reformen är samhällsekonomiskt motiverad.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av anmärkningsvärt

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påfallande en synonym till anmärkningsvärt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.