Anna

Anna kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Anna och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Anna

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Anna.

Motsatsord till Anna

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Anna.

Vad betyder Anna?

 1. ett kvinnonamn

Böjningar av Anna

 1. Anna
 2. annas

Exempel på hur ordet Anna kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Anna används i svenska tidningar

 1. Anna, som på klassiskt prinsessmanér faller för första bästa drömprins som friar, får erfara att parförhållandet inte var den quick fix hon räknat med, och inleder en annan, mer jämställd relation.
 2. Rosengårdsanfallaren Anna Anvegård (till höger) jublar med lagkamraterna efter att ha gjort 1–0 hemma mot Djurgården.
 3. – Jag vet inte hur många personer som var där, men det ska ha varit betydligt fler än 50, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.
 4. Dessutom fraktas det post och sjukvårdsmateriel med planen, säger Anna Fällbom, som är chef för Trafikavtal och transportnät på Trafikverket, till Dagens ETC.
 5. Den franska studien bjuder på ”ett viktigt och elegant element i detta pussel”, kommenterar planetologen Anna Peslier på den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.
 6. – Lathis är fortfarande en väldigt bilberoende stad och vårt mål är att fler än hälften av alla resor 2030 sker med hållbara transportmedel, säger projektledaren Anna Huttunen.
 7. Sverige har bara börjat använda potentialen i solenergin, säger Anna Kinberg Batra, styrelseordförande.
 8. Anna Wolf, sakkunnig på elkraftsbranschens intresseorganisation Power Circle, pekar dels på den senaste tidens prisras på litiumjonbatterier, dels på att förnybara energikällor har skapat nya behov.
 9. Anna Jarnehammar, vice vd IVL Svenska Miljöinstitutet.
 10. – Det finns väldigt mycket att berätta som inte är skrivet, säger Anna Dahlgren, professor i konstvetenskap.
 11. – Vår polisutredning ska ta reda på alla omständigheter kring det tragiska dödsfallet, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.
 12. Det beskedet gav utbildningsminister Anna Ekström (S) på en presskonferens inför skolstarten.
 13. Anna Werner, vd Svensk Solenergi.
 14. – Med de nya målen blir det större betoning på kunskaper, utan att kraven på eleverna sänks, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) på en pressträff.
 15. Men vi låg väldigt nära och kunde tillkalla en extrastyrka för att sätta henne i säkerhet, säger tullkriminalens projektledare Anna Abrahamsson, till DN.
 16. – I första hand ska kollektivtrafikföretagen se till att det finns trafik att åka med för ungdomarna, säger Anna Ekström (S), utbildningsminister.
 17. Anna Anvegård hann knappt dra efter andan innan hon fick läge att nicka in fyran och gjorde därmed sitt femte mål den här säsongen.
 18. – Den ene av dem lindrigt skadad, den andra mer allvarligt men i vilken omfattning som vet jag inte, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
 19. På väg dit under utryckningen så fick vi veta att det hade skett en kollision i en korsning, en polisbil hade krockat med en mopedbil, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.
 20. Med tonsäkerhet berättar Anna Takanen i sitt Sommarprogram om att vara barn till ett krigsbarn.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Anna är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.