annalkande

Annalkande är synonymt med antågande och förestående och kan bland annat beskrivas som ”som närmar sig (i tid eller rum)”. Ordet används i uttrycket ”är i annalkande” som betyder ”närmar sig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av annalkande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till annalkande

antågande, förestående, kommande

Motsatsord till annalkande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till annalkande.

Vad betyder annalkande?

 1. som närmar sig (i tid eller rum)
 2. kommande; som närmar sig i tid (bildligt) eller rum (objektivt).

Hur används annalkande i uttryck?

 1. är i annalkande = närmar sig

Böjningar av annalkande

 1. annalkande

Exempel på hur ordet annalkande kan användas

 1. alla gläds åt den annalkande våren

Exempel på hur ordet annalkande används i svenska tidningar

 1. –Halo är ett väderfenomen som är ganska vanligt och som relativt ofta framträder på himlen, många gånger i samband med annalkande frontsystem och nederbördsområden.
 2. Startskottet gick 1962, när tre tillverkare av fodervävnad slogs samman för att hävda sig i den annalkande tekokrisen.
 3. Någon har lunginflammation och är orolig för sin annalkande förlossning.
 4. I Sverige är det lätt att glömma den annalkande katastrof som klimatförändringarna innebär.
 5. – Jag önskar att fler tänker som Lime och investerar i något som hjälper oss att förhindra en annalkande klimatkatastrof snarare än i onödiga julklappar som bidrar till den.
 6. I ålderskategorin 18–34 år har 26 procent upplevt skarpa lägen allt från krockar med andra gångtrafikanter, till att man har klivit ut i gatan och inte uppfattat en annalkande bil.
 7. Beroende på vilka inställningar du väljer i menyn kan det prediktiva och konstant uppkopplade navigationssystemet tillsammans med bilens sensorer hålla avståndet till framförvarande fordon, liksom bromsa in fordonet vid annalkande rondeller och avfarter.
 8. Det är kanske en annalkande lågkonjunktur som ligger bakom.
 9. Antagligen är det kombinationen av mörka kvällar och annalkande jul som utlöser det.
 10. När vi pratar om klimatförändringen gör vi det ofta i termer av en annalkande katastrof med högre havsnivåer, översvämningar som de som just nu plågar Venedig, eller bränder som de som härjar i Australien.
 11. Den inleds med premissen att gradualistiska kampanjer som ställer låga krav inte kan förhindra den annalkande klimatkrisen och en ekologisk kollaps.
 12. Användningen av antibiotika har ökat med 65 procent globalt mellan åren 2000 och 2015, och nu varnar forskare för en annalkande katastrof.
 13. Genom sprickorna i spegeln skymtar ett annalkande allvar, en stor brådska.
 14. Inför den annalkande avtalsrörelsen konstaterar Medlingsinstitutet att löneökningarna i centrala avtal har legat på cirka 2 procent sedan 2013, en period då löneökningarna legat på cirka 2,5 procent per år.
 15. Den annalkande bristen på domare får inte lika mycket utrymme i debatten som krisen inom polisen.
 16. En annalkande storm ställde till hennes resrutt från Grönland och tvingade henne att ställa in flera av de planerade framträdandena på Bokmässan i Göteborg.
 17. Taiwans premiärminister William Lai manar allmänheten till lugn sedan rykten om en annalkande toalettpappersbrist orsakat smärre panik.
 18. En färsk prognos från myndigheterna i Sydafrikas näst störst stad skjuter fram det annalkande vattenstoppet med en dryg månad.
 19. I studien har neuroforskare kartlagt de delar av hjärnan som kopplar samman syn och beröring av ett annalkande objekt.
 20. Riktigt så långt vill inte Sandbach gå, men som många andra liberala Tories förespråkar hon en ”Norge–lösning” och medlemskap i Efta, för att hindra det hon ser som en annalkande ekonomisk katastrof.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till annalkande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är antågande en synonym till annalkande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.