annars

Annars är synonymt med eljest och kan beskrivas som ”i annat fall; för övrigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av annars och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till annars

eljest

Motsatsord till annars

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till annars.

Vad betyder annars?

 1. i annat fall; för övrigt

Böjningar av annars

 1. annars

Exempel på hur ordet annars kan användas

 1. Skynda dig, annars missar vi tåget!

Exempel på hur ordet annars används i svenska tidningar

 1. Demokraterna går även ganska bra i Georgia, där Biden ser ut att ha möjlighet att knipa de elektorer som annars brukar gå till Republikanernas kandidat.
 2. Vad har du annars för relation till fästingar?.
 3. Nu har han tio dagar på sig att hitta en anställning – annars utvisas han till Afghanistan, ett land han aldrig har varit i.
 4. De tillfälliga smittskyddsåtgärderna, som annars skulle löpa ut vid årets slut, förlängs till och med den sista maj 2021.
 5. Det är annars något som förekommer mycket bland dem som kodar.
 6. Hennes brev får en alldeles särskild betydelse under min isolering, en blixt som lyser upp en annars dyster dag, ett fönster ut till något annat.
 7. Jag är glad att det blev den amerikanska poeten Louise Glück som tilldelas årets Nobelpris i litteratur, poesin hamnar annars så lätt i skymundan i litteraturvärlden.
 8. Hyrorna måste sjunka, annars är industrin illa ute, säger Ben Duggan.
 9. Affischnamnet för Series 6 är annars en ny sensor för att mäta syrenivå i blodet (eller oxygensaturation med medicinskt språkbruk).
 10. Men vi måste våga bygga vidare och kontinuerligt förändra oss annars finns det risk för att bli omkörd.
 11. Packa dina saker och följ med oss, annars ringer vi polisen”.
 12. Det vore annars en skön politisk lösning.
 13. Vi får inte välja – annars hade jag velat stanna kvar i Turkiet, säger en av svenskarna till Expressen.
 14. Nära 1 000 poliser fanns annars i beredskap för en sådan situation.
 15. I efterhand fick barnbarnet, Caroline Ehrning, många gånger höra om ilskan som pyrde ur den annars så varma och lugna mannen efter genomläsningen.
 16. Det gäller även den annars proffsiga Alexander Lycke som Fannys kärlek, den oberäkneliga och spelberoende Nick Arnstein, som här blir en högst oförarglig figur.
 17. Infotainmentsystemet är annars detsamma som i nya Golfen, presenterat på en skärm som sticker ut från instrumentbrädan.
 18. Gynnas artrikedomen i en trädgård, så finns otaliga naturliga medhjälpare som äter upp en del av de djur som annars kan skada växter och minska skörden.
 19. Lastbilar har gått genom gränsen och de som jobbar i Norge har ju kunnat köra dit, men annars har det varit jättelugnt.
 20. – Jag skulle bli förvånad annars.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till annars är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är eljest en synonym till annars. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.