annat

Annat är synonymt med övrigt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av annat och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till annat

övrigt

Motsatsord till annat

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till annat.

Vad betyder annat?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av annat.

Böjningar av annat

 1. annat

Exempel på hur ordet annat kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet annat används i svenska tidningar

 1. De fyra jättarna – med ett sammanlagt marknadsvärde på 5 000 miljarder dollar – anklagas bland annat för stöld av digitalt innehåll, aggressiv kopiering och för att köpa upp konkurrenter.
 2. Tjänsten som är tänkt att bland annat hjälpa företag få bättre koll på sina kunder har fått stor uppmärksamhet online den senaste veckan och anklagats för att vara fördomsfull i sina algoritmer, rapporterar The Verge.
 3. Bland annat har de hållits stora konferenser på det temat både i Italien och i USA.
 4. Trots att coronapandemin tvingat företaget att lägga ut fyra miljarder kronor, bland annat på skyddsutrustning, fördubblade företaget sitt nettoresultat jämfört med förra året och tjänade 5,2 miljarder dollar, rapporterar Reuters.
 5. På senare år har den stora tillväxten skett i handel med annat än varor.
 6. Bland dessa insatser märks bland annat permitteringsstödet.
 7. Det är svårt att göra något annat än en okulär besiktning.
 8. Ett annat fall rör en flicka där polisen har ryckt ut 26 gånger sedan hon rymt från sitt vårdboende.
 9. Torpesands strandbad ligger en bit ifrån Björkviks havsbad, där det bland annat finns servering och bistro, men strandbadet är väl värt några hundra meter till.
 10. Klubben har bland annat fostrat såväl VM– som OS–medaljörer.
 11. Bland de många signaturerna finns bland annat Rita Ora, Westlife, Leona Lewis och Placebo.
 12. Om det inte fungerar, så acceptera det och prova något annat.
 13. Och allt annat som kommit till följd av regeringens auktoritära agenda.
 14. Och de som fanns krävde kontrakt med lön enligt erfarenhet, sjukförsäkring, betald semester, skadeförsäkring, övertidsersättning och annat som den chilenska medelklassen upplevde som hot mot deras levnadsstandard.
 15. Och när fienden slår till bör varje medborgare ha en veckas lager med kontanter, vatten och varor som ”messmör eller annat pålägg på tub”.
 16. Det KAN faktiskt inte vara något annat.
 17. Hur har relationen till människan sett ut genom historien? Vilken roll har de flitiga flygfäna spelat i olika samhällen? Vi får bland annat läsa om 1700–talets hetsiga debatt om huruvida det är en kung eller drottning som styr i kupan.
 18. Och kinesiska företag har på senare år köpt upp bland annat hotell, ett bryggeri och fotbollsklubben Slavia Prag.
 19. Ett möjligt scenario är att marken återställs på ett eller annat sätt, berättar Sara Andersson.
 20. Flera regioner har uppgett att bland annat bedömningar om palliativ vård gick lite för snabbt i början av pandemin och att bedömningarna var generella snarare än individuella.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till annat är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är övrigt en synonym till annat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.