annat

Annat är synonymt med övrigt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av annat och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till annat

övrigt

Motsatsord till annat

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till annat.

Vad betyder annat?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av annat.

Böjningar av annat

 1. annat

Exempel på hur ordet annat kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet annat används i svenska tidningar

 1. Kustbevakningen meddelar att man bistår polisen med bland annat räddningshelikopter.
 2. I ett pressmeddelade skrev hovrätten bland annat att ”en del av gärningsbeskrivningen som rör arten av det våld som lett till hennes död inte är styrkt”.
 3. Det innebär bland annat kork i mittkonsolen samt ”veganskt läder” (som oftast betyder ett plastmaterial).
 4. Beslutet överklagas dock av bland annat Naturskyddsföreningen.
 5. I längden är det svårt att göra samma sak hela tiden och förvänta sig ett annat resultat.
 6. – Det gjorde man dels genom att rusta upp banan, bland annat att sträcka kontaktledningen hårdare genom att öka dragspänningen och att utveckla signalsystemen för att passa för snabbare tåg.
 7. Det visar sig bland annat genom att intresset för att bosätta sig på landet har förstärkts och genom att många vill ha ett särskilt arbetsrum i hemmet.
 8. Huvudfienden var Sovjet, allt annat var historia.
 9. Han är världens bästa fotbollsspelare! Utanför planen är han något annat.
 10. Trump har bland annat inte infriat löftet om att bygga upp den amerikanska infrastrukturen.
 11. Även Grekland inför utegångsförbud, bland annat i huvudstaden Aten.
 12. Innan Chacco Dia kom till Fredricsons stall hade stoet med sin tidigare ryttare tjeckiskan Emma Augier de Moussac bland annat tagit placeringar i världscupen.
 13. Därför försökte jag göra Alice så sur och vresig som möjligt, allt annat än ett charmtroll.
 14. Mannen dömdes under torsdagen till ett år och nio månader i fängelse för bland annat grovt skattebrott och fick även näringsförbud i fem år.
 15. Experterna bedömer att årsredovisningarna som lämnats in till länsstyrelsen är relativt svårlästa – det är exempelvis svårt att urskilja vilka omkostnader som gått till renoveringar av fastigheten och till annat.
 16. Här finns till exempel Leif Jönsson, som driver två Ica–butiker, bland annat Ica Banér på Östermalm, med aktier för 565 miljoner kronor, och Clas–Göran Sylvén, ordförande i Ica Gruppen, med 290 miljoner kronor.
 17. Brittisk film har tack och lov numera en kader av duktiga barnskådespelare, bland annat Lucas Bond som spelar Frank, som gör att det gjuts lite liv i spelscenerna.
 18. Som åttaåring programmerade han sina egna robotar och fyra år senare skapade han applikationer för bland annat glosor som kom att bli bland de mest populära bland Androidappar, menar han.
 19. Orsaken är bland annat hög belastning hos domstolen.
 20. Det sker nu i nordvästra England och premiärminister Boris Johnson deklarerade på tisdagseftermiddagen att befolkningen i bland annat Manchester inte får träffa personer utanför det egna hushållet och att pubar och restauranger måste stänga tidigt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till annat är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är övrigt en synonym till annat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.