anordna

Synonymer till anordna

arrangera, fixa, hålla, ordna, organisera

Motsatsord till anordna

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anordna.

Vad betyder anordna?

 1. ordnar, organiserar
 2. arrangera, organisera

Exempel på hur anordna kan användas

 1. kursen anordnas på kvällar och helger

Exempel på hur anordna används i svenska tidningar

 1. För fyra år sedan fick Kanada anordna en skidtour över tolv dagar.
 2. För fyra år sedan fick Kanada anordna en skidtour över tolv dagar, som en extra gnista under en annars mästerskapsfri säsong.
 3. Tillsammans med seniorboendet som delar hus med Regnbågen anordnas gemensamma aktiviteter.
 4. Under torsdagen anordnades ett event för investerare i Miami, Florida och där avslöjades att Spacex har planer på att knoppa av Starlink och därefter börsnotera det nya företaget, något som skulle dra in en hel del kapital till projektet.
 5. Då är det inte bara för de registrerade väljarna att svänga förbi en vallokal och kliva in i ett anonymt röstningsbås, utan de måste ta sig till något av de politiska möten som anordnas på ett antal utvalda platser i delstaten.
 6. De anordnas oftast av partierna och innebär att medlemmar samlas lokalt och debatterar de olika presidentaspiranterna och genomför en form av votering.
 7. Kroatien kommer därmed under ett halvår framöver att anordna ministermöten, bjuda in till konferenser och seminarier, och säkert också passa på att visa upp kroatisk natur, kultur, mat och vackra städer.
 8. På måndagseftermiddagen slöt nära tvåhundra personer upp när föreningen anordnade en manifestation med namnet ”Rätten till våra kroppar” utanför kommunhuset i Skurup.
 9. Tävlingen anordnas för andra året i rad och det vinnande företaget 2019 är Svenska Fönster.
 10. I samråd med 18–åringens familj kommer skolan eventuellt att anordna en minnesstund, men några beslut är inte tagna ännu.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av anordna

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arrangera en synonym till anordna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.