Synonymer till anordna

Vi känner till 5 synonymer till anordna. Ordet anordna är en synonym till arrangera och fixa och kan bland annat beskrivas som ”ordnar, organiserar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anordna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till anordna

 1. arrangera
 2. fixa
 3. hålla
 4. ordna
 5. organisera

Vilka ord betyder nästan samma sak som anordna?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till anordna. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. greja
 2. strukturera

Vad är motsatsen till anordna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anordna.

Vad betyder anordna?

 1. ordnar, organiserar
 2. arrangera, organisera

Hur böjs anordna?

 1. anordna
 2. anordnad
 3. anordnade
 4. anordnades
 5. anordnar
 6. anordnas
 7. anordnat
 8. anordnats

Hur kan ordet anordna användas?

Följande exempelmeningar visar hur anordna kan användas.

 1. kursen anordnas på kvällar och helger

Hur används ordet anordna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet anordna används i vanlig text.

 1. Det är de vi försöker hjälpa i Syriska riksförbundet genom att anordna språkkafé, faddrar och olika föreläsningar om samhället och de svenska koderna.
 2. Enligt djurhemmet har responsen varit enorm och flera personer har ”swipat höger” för att anordna en första ”dejt” med något av djuren.
 3. Tävlingen “Sveriges Digitaliseringskommun” anordnas av Kvalitetsmässan och avser att prisa den kommun som gjort framskridande digitaliseringsinsatser.
 4. I praktiken tar det tre månader att anordna ett extraval.
 5. Det var i början av juni som studenter vid Linnéuniversitet anordnade fester och aktiviteter för att fira terminens avslut.
 6. Marcelo Carlos da Silva arbetar som frilans åt ett eventbolag i São Paulo och tror att han smittades på en företagsfest som det schweiziska livsmedelsbolaget Nestlé anordnade i våras för att fira sina 100 år i Brasilien.
 7. Våren 2008 anordnades det första evenemanget av Superior Challenge på Fryshuset i Stockholm.
 8. Inga sammankomster, varken privata eller offentliga, får anordnas.
 9. Skottlands ledning kommer därför att be om en så kallad ”Section 30 order”, som tillfälligt ger den makt att anordna en folkomröstning.
 10. Underhusets beslut att skrota lagförslaget på lördagen sändes i nationell tv strax efter det att Mohamed Abdullahi Mohamed gett premiärminister Mohamed Hussein Roble i uppdrag att leda förberedelserna på att anordna val i det splittrade landet.
 11. Bakom evenemanget står samma arrangör som anordnade tusenmannamarschen i mars.
 12. Stadspromenader med Länsstyrelsen har anordnats för att undersöka vinklar och siktlinjer från olika delar av innerstaden.
 13. Nyhetsarbetet är gediget, och det är spännande att se hur man anordnar en onlinekonferens inför stadsmässan H22 City Expo som sker sommaren 2022.
 14. Resebyrån Ving anordnade den första paketresa till Kanarieöarna på länge i lördags och bolaget räknar med 1 000 resenärer under veckan.
 15. Nu står det klart att Apple kommer anordna ett nytt event tisdagen den 13 oktober, klockan 19 svensk tid.
 16. Är idag en av ledarna i Det fria Sverige, som bland annat driver medieplattformen Svegot, anordnar föreläsningar och events, och har sitt Svenskarnas hus utanför Töreboda.
 17. För fjärde helgen i rad anordnas protester i Belarus huvudstad Minsk.
 18. Dessa personer anordnade vandringar till fots eller på skidor – beroende på årstid avsedda att hjälpa migranterna.
 19. I ett mejl mellan Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell skriver Jeffrey Epstein att han har haft kontakt med Lisa Emelia Svensson, och att Ghislaine Maxwell är välkommen att medverka i ett panelsamtal som Svensson anordnar.
 20. De träffades för första gången under en konferens anordnad av Svensk Idrottspsykologisk förening på temat ”När livet kommer emellan” där Erica intervjuade Fredrik på scen om att hans pappa varit sjuk i missbruk.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arrangera en synonym till anordna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på anordna

Ord som slutar på anordna