ansätter

Synonymer till ansätter

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ansätter.

Motsatsord till ansätter

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ansätter.

Vad betyder ansätter?

 1. attackerar; plågar

Exempel på hur ansätter kan användas

 1. mormor är ansatt av ålderskrämpor

Exempel på hur ansätter används i svenska tidningar

 1. I tredje stoppminuten placerade Rebić in segermålet efter att Zlatan, själv hårt ansatt strax utanför straffområdet, istället fått iväg bollen till lagkamraten som rundande en försvarare innan han sköt bollen i mål.
 2. Det senaste året har rubrikerna kring den ekonomiskt hårt ansatte tycken varit många och mörka.
 3. Ett vilt ordbråk mellan publik och Pehrsson utbröt och den hårt ansatte tränaren sågs skrika och gestikulera mot den argsinta skaran.
 4. Theresa May är ansatt av både EU–anhängare och Brexitförespråkare.
 5. – Jag har insett efter jul– och nyårshelgen att Tord är så ansatt som person att det inte kommer att hålla i längden, sa kommunstyrelsens ordförande och nära partikollegan Ann–Sofie Hermansson som höll i yxan.
 6. Istället för att simulera elektromagnetisk uppvärmning i elpatronen ansätts en konstant temperatur på dess ytor och istället för att simulera luftflödet i rummet runt handdukstorken ansätts randvillkor som angränsar till luften.
 7. Men inte för att Hermansson hade insett att Karlsson agerat olämpligt, utan för att han var så hårt ansatt som person att det inte skulle hålla i längden.
 8. Att ANC förlorar väljare varje timme som Zuma styr landet och att han är partiets enskilt största sänke verkar inte bekymra den hårt ansatte ledaren.
 9. Två skådespelarsystrar förbereder sin bror filosofens besök från sinnessjukhuset, den senare på karaktäristiskt bernhardskt manér ansatt av omöjligheten att vara människa i en mänsklig gemenskap, en mänsklig teater.
 10. Det höga trycket på bagerierna kring fettisdagen drabbar en redan hårt ansatt bransch, enligt Martin Lundell.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ansätter

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.