ansa

Synonymer till ansa

gallra, rensa, sanera, tömma

Motsatsord till ansa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ansa.

Vad betyder ansa?

 1. vårdar, sköter
 2. vårda, rensa, sköta

Exempel på hur ansa kan användas

 1. han ansade skägget varje morgon

Exempel på hur ansa används i svenska tidningar

 1. Polisens ansats är att händelsen ska pågå i sex månader, men den kan både bli kortare eller längre.
 2. Hans bitterhet slår igenom för mycket och han har inte tillräckligt bra redaktörer den här gången för att ansa detaljfloran, som blir långrandig och ineffektiv.
 3. I NCE gjorde forskarna en ansats att studera de sidonyttor som kommer med omställningen till ett fossilfritt samhälle.
 4. Men jag mår ändå illa, och undrar vad det ska stå på deras valaffischer – ”Rösta på oss, för de andra är ännu värre”? Nu har de tillfälliga reglerna förlängts till 2019 och någon ansats för att öka kapaciteten märks inte.
 5. Nej, ”hälften kvar” har en moralisk ansats – man ska faktiskt inte behöva betala mer än hälften av en inkomstökning i skatt.
 6. Här finns ingen “poesi”, ingen ansats, utan ett organiskt ordflöde, som tycks rusa ur fingrarna snarare än att medvetet konstrueras.
 7. En minst sagt psykopatisk familjehistoria, där släktträdet ansas på det ena mer makabra sättet än det andra.
 8. Det är en bra ansats att minska skillnaden i beskattning av olika typer av tillgångar, men nivån måste fortfarande vara internationellt konkurrenskraftig på finansiella placeringar, det är den inte på föreslagna 25 procent.
 9. – Vi har visserligen haft externa finansiärer med oss sedan våren 2015, och kommer att ha det fortsättningsvis också, men som komplement till det har vi bestämt oss för att försöka göra samma ansats som Djurgården gjorde.
 10. Det kan vi bara göra om vi med en positiv ansats samarbetar.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ansa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rensa en synonym till ansa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.