Synonymer till anskaffa

Vi känner till 8 synonymer till anskaffa. Ordet anskaffa är en synonym till förvärva och införskaffa och kan bland annat beskrivas som ”(försöker) få tag i, skaffar fram”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anskaffa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till anskaffa

 1. förvärva
 2. införskaffa
 3. inhämta
 4. köpa
 5. rekvirera
 6. skaffa
 7. skaffa fram
 8. skaffa sig

Vilka ord betyder nästan samma sak som anskaffa?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till anskaffa. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tjäna

Vad är motsatsen till anskaffa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anskaffa.

Vad betyder anskaffa?

 1. (försöker) få tag i, skaffar fram
 2. ackvirera, förvärva, t.ex. köpa in

Hur böjs anskaffa?

 1. anskaffa
 2. anskaffad
 3. anskaffade
 4. anskaffades
 5. anskaffar
 6. anskaffas
 7. anskaffat
 8. anskaffats

Hur kan ordet anskaffa användas?

Det saknas exempel på hur anskaffa kan användas.

Hur används ordet anskaffa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet anskaffa används i vanlig text.

 1. Förhoppningar fanns att Sverige skulle anskaffa typen, men i stället tecknades ett samarbetsavtal inom EU att använda gemensamma resurser för skogsbrandsbekämpning.
 2. Jag talar med kvinnan, som drivit eget företag sedan 1986 och som nu anskaffat praktiska mikrofoner så hon ska kunna höra vad som sägs runt ett konferensbord.
 3. Han åtalas också för att ha anskaffat samt överlåtit knappt sex kilo cannabis vid åtminstone 915 tillfällen på flera internetsajter.
 4. De misstänks för att ha försökt anskaffa sprängmedel och skjutvapen, säger polischefen Jørgen Bergen Skov vid en presskonferens.
 5. Valet av vapentyp sker naturligtvis inte slumpmässigt utan det som avgör är möjligheten och kostnaden för att anskaffa vapnet samt tillgången till lämpliga personer som kan använda vapnet och utföra attentatet.
 6. Först hade protokollen anskaffats från ”Zions centrala kansli”, sedan hade de stulits ”från en av frimurarnas mest inflytelserika och initierade ledare efter ett hemligt möte mellan de ’invigda’ i Frankrike”.
 7. Av de granskade 325 aktiebolagen användes hela 45 procent för kriminell verksamhet och andelen bolag som anskaffades enbart för att begå brott var nära dubbelt så hög bland bolag som inte har revisor.
 8. Skatteverket anser inte att prylarna är "utgör nödvändiga kostnader för bolaget" utan "får istället anses anskaffade för ditt privata bruk" skriver Skatteverket i sitt beslut.
 9. En ensad flotta skulle göra versionshantering, reservdelsförsörjning et cetera bättre och billigare, var budskapet när C/D anskaffades.
 10. I Porto, Portugals näststörsta stad, har myndigheterna aktiverat en krisplan som innebär att  man kan anskaffa sig privatägda tunga maskinerier om så skulle behövas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förvärva en synonym till anskaffa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på anskaffa

Ord som slutar på anskaffa