Synonymer till anskaffning

Vi känner till en synonym till anskaffning. Ordet anskaffning är synonymt med ackvisition och kan beskrivas som ”handlingen att anskaffa något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anskaffning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till anskaffning

 1. ackvisition

Vad är motsatsen till anskaffning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anskaffning.

Vad betyder anskaffning?

 1. handlingen att anskaffa något

Hur böjs anskaffning?

 1. anskaffning
 2. anskaffningar
 3. anskaffningarna
 4. anskaffningarnas
 5. anskaffningars
 6. anskaffningen
 7. anskaffningens
 8. anskaffnings

Hur kan ordet anskaffning användas?

Följande exempelmeningar visar hur anskaffning kan användas.

 1. de misstänktes för olovlig anskaffning av alkohol

Hur används ordet anskaffning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet anskaffning används i vanlig text.

 1. – I den senaste CAN–rapporten om skolelevers drogvanor är det fastställt vad gäller anskaffning av alkoholen, att en av de viktigaste ursprungskällorna är en person som säljer smugglad alkohol som säljes via sociala medier.
 2. I en internationaliserad värld sker en stor del av anskaffningen från utlandet, och den svenska produktionen är naturligtvis integrerad med omvärlden.
 3. Kommunen åtar sig kostnaderna för anskaffning av kameror, medan Polisen ansvarar för drift och operatörsövervakning i realtid.
 4. Utredaren föreslår att man skjuter på anskaffning av medelräckviddigt luftvärn, då kan man bland annat öka vidmakthållande och materielunderhållet, mer mängdmateriel och förbandssätta luftvärn under den första femårsperioden.
 5. De föreslog också anskaffning av en tredje ny ubåt och anskaffning av robotar för att med lång räckvidd kunna precisionsbekämpa mål.
 6. Bolaget kommer att fortsätta med fullt fokus på försäljning och anskaffning av glykol, heter det.
 7. Frankrike ska ha också ha erbjudit en mindre anskaffning, då för ett beräknat pris på motsvarande fyra miljarder.
 8. ”Vår definition av sexuellt utnyttjande inbegriper anskaffning av sexuellt material, allt sexuellt innehåll som innefattar minderåriga, hot om att dela intima bilder samt erbjudanden om sexuella tjänster.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ackvisition en synonym till anskaffning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?