anställd

Vi hittade 5 synonymer till anställd. Ordet anställd är en synonym till arbetstagare och löntagare och kan bland annat beskrivas som ”som har anställning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anställd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till anställd?

 1. arbetare
 2. arbetstagare
 3. löntagare
 4. medarbetare
 5. personal

Vad är motsatsen till anställd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anställd.

Vad betyder anställd?

 1. som har anställning
 2. perfektparticip av anställa; som har anställts
 3. person som jobbar för ett företag eller organisation

Hur böjs ordet anställd?

 1. anställd
 2. anställda
 3. anställdas
 4. anställde
 5. anställt

Hur kan ordet ordet anställd användas?

 1. fabriken har 300 anställda
 2. facket försvarar de anställdas intressen

Hur används ordet ordet anställd i svenska tidningar?

 1. Han anställde en idrottspsykolog med erfarenhet av att arbeta med toppidrottare i backhoppning och tennis och med norska stridspiloter.
 2. Gruppen, som består av 15 pensionerade utredare och sex fast anställda, har hanterat 247 ärenden sedan starten för två år sedan.
 3. De cirka 70 journalister som arbetar på Telex var alla tidigare anställda på Index, men sade upp sig när chefredaktören fick sparken.
 4. Men två mål om nöjdhet, kunder och anställda uppnåddes, säger han.
 5. Tre anställda på Samherji ingår i samma åtal gällande bland annat penningtvätt och skatteflykt.
 6. Den slutliga produktionen av telefonerna sker i en kinesisk fabrik som har justa villkor för de anställda.
 7. Det var den 25 maj 2020 som polisen grep den 46–årige George Floyd sedan en anställd i en butik anklagat honom för att ha betalat med en falsk 20–dollarssedel.
 8. När pandemin slog till skickade de hem de anställda tidigare än många andra (redan i februari).
 9. I sin ursprungliga stämning så anklagar de före detta anställda HPE och avknoppningen HP för att ha brutit mot federala och kalifornisk lag under en omstrukturering, genom att tvinga bort äldre anställda samtidigt som de aggressivt rekryterade yngre.
 10. Headlight Group utgörs av företagen Headlight och Relight, som totalt har drygt 100 anställda.
 11. Samtidigt avvisar han bilden av att Amazon skulle ha en brutal arbetplatskultur där de anställda behandlas som robotar i sitt sista brev till aktieägarna innan han avgår som vd under sommaren, rapporterar CNBC.
 12. Problemet där är att hans anställda är på väg bort.
 13. – Vi har under året lanserat ett flertal utvecklingsprogram, till exempel Talent Female Program, Vtalent tillsammans med VMware och många fler, för att fortsätta ge våra anställda möjlighet till vidareutveckling.
 14. I ett mejl till sina anställda skriver han att det som utspelar sig i Washington är chockerande och skrämmande och att företaget kraftigt fördömer det, rapporterar CNBC.
 15. Ungefär hälften av de anställda fick tillbaka sin e–post bara några dagar efter haveriet men för de andra blev det en utdragen process som inte tog en eller två veckor utan över två månader.
 16. Men för många blev vpn en ny bekantskap, anställda som alltid arbetat från kontoren fick ta med sig arbetsdatorn hem och koppla upp sig mot företaget över vpn.
 17. Flaskorna upptäcktes av en annan anställd som konfronterade 46–åringen med detta.
 18. Det var en tidigare anställd vid fabriken som stulit hjullastaren och gick till attack, meddelar polisen i regionen.
 19. Han anställde två killar från Afghanistan som riskerade att avvisas från Sverige om de inte hade jobb och nu avlöser de varandra i det lilla hålet i väggen som levererar färsk falafel.
 20. Det finns nästan lika många titlar som det finns anställda här.


Mer information om anställd och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arbetstagare en synonym till anställd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.