anställning

Vi hittade 2 synonymer till anställning. Ordet anställning är en synonym till tjänst och plats och kan bland annat beskrivas som ”arbete, jobb, plats, tjänst ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anställning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till anställning?

 1. plats
 2. tjänst

Vad är motsatsen till anställning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anställning.

Vad betyder anställning?

 1. arbete, jobb, plats, tjänst 
 2. det att vara anställd; arbete

Hur böjs ordet anställning?

 1. anställning
 2. anställningar
 3. anställningarna
 4. anställningarnas
 5. anställningars
 6. anställningen
 7. anställningens
 8. anställnings

Hur kan ordet ordet anställning användas?

 1. hon hoppas få fast anställning inom ett år

Hur används ordet ordet anställning i svenska tidningar?

 1. Tendensen genom åren har varit att it–proffs tenderar att bryta sig loss för att pröva sina vingar i goda tider medan man gärna har en trygg anställning då det blåser snålare.
 2. Att skicka en gåva till en enskild medarbetare innebär att man försätter den personen i en svår situation, eftersom det då blir en "otillbörlig förmån för utövande av anställningen eller uppdraget", understryker han.
 3. För när vi pratar om osäkra anställningar och ofrivilliga deltider så är det kvinnorna vi pratar om.
 4. Utifrån det så är det bra framför allt för Kommunal som har en kvinnodominerad grupp att man fått igenom krav på säkra anställningar.
 5. Lars Hjalmarsson tror att annat än pandemin påverkar chefer i offentlig sektor mer än deras motsvarigheter i privat anställning.
 6. Nu har han tio dagar på sig att hitta en anställning – annars utvisas han till Afghanistan, ett land han aldrig har varit i.
 7. Han har, egentligen, en fast anställning på Stadsteatern och är ett välkänt ansikte för många genom tv–serier som ”Vår tid är nu”, ”Sommaren 85” och ”White wall”.
 8. Förtur till fast anställning föreslås gälla för personer som varit vikarier i nio månader.
 9. Även om folk utbildas måste de ha ett arbete att gå till, många unga har förlorat en självklar första anställning och Älvsbyn som kommun kommer att drabbas oerhört hårt, tror Linda Eriksson.
 10. Att Sebastian sa upp sig från en fast anställning för att leva ut sina författardrömmar låter sturskt i ett pressutskick, men sanningen är att han vandrade rakt in i ett lika stabilt kneg på Svensk Damtidning.
 11. – Vissa kan verkligen använda friheten i anställningen medan andra plågas så att de känner att de står vid en avgrund på nåt sätt.
 12. Omsättningen i juli ökade med 80 procent jämfört med samma månad förra året, berättar Per–Arne Olsson, som just nu letar folk till nya, fasta anställningar.
 13. Själv tog jag över min vän Jonas anställning, trots att jag inte ens är båtintresserad.
 14. Med coronapandemin brakade stora delar av systemet samman, Miljontals arbetare förlorade sina anställningar över en natt och intjänad lön frös inne.
 15. Att arbeta som ”nana” var inte vad Solmar ville, men kvinnan som intervjuade henne på nunnornas skola och sen erbjöd henne anställning verkade trevlig.
 16. Enligt Australiens statistikmyndighet ABS hade arbetslösheten troligtvis legat runt 11,3 procent om man inte hade infört ett statligt lönesubventionssystem som har gjort att människor i högre utsträckning har kunna behålla sina anställningar.
 17. Ett akut problem är däremot kravet på anställningsform – att inom sex månader ha en anställning som varar minst två år.
 18. I Sverige finns det däremot en mindre rädsla för att bli av med sin anställning än i grannländerna, 34 procent i Sverige och närmare 40 procent i Danmark och Finland.
 19. De som ska arbeta i detta krävande yrke måste ha en fast anställning, det går inte med timanställda och korta anställningar, säger Barbro Westerholm (L).
 20. Visstidsanställda ska ges förtur till fasta anställningar efter nio månader och de föreslås också få företräde till återanställning efter lika lång tid.


Mer information om anställning och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tjänst en synonym till anställning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.