Synonymer till ansvarar

Vi känner till en synonym till ansvarar. Ordet ansvarar är synonymt med ligger bakom.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ansvarar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ansvarar

 1. ligger bakom

Vad är motsatsen till ansvarar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ansvarar.

Vad betyder ansvarar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ansvarar.

Hur kan ordet ansvarar användas?

Det saknas exempel på hur ansvarar kan användas.

Hur används ordet ansvarar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ansvarar används i vanlig text.

 1. Statistiska centralbyrån ansvarar för beräkningen av prisbasbeloppen.
 2. – Det innebär att det inte finns tillräckligt med styrmedel och åtgärder på plats i samhället för att vi ska kunna nå målen, säger Naturvårdsverkets handläggare Karin Hogstrand som ansvarar för uppföljingen av miljömålen.
 3. Den 1 juli började en ny och omstridd lag gälla om att kommunerna ansvarar för att ordna boende för skyddsbehövande från Ukraina.
 4. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross, och Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik.
 5. Föreslå en modell där staten ansvarar för finansieringen av skolan.
 6. I uppdraget ingår att genomföra en risk– och sårbarhetsanalys av samhällsviktig verksamhet i de områden som myndigheten ansvarar för.
 7. – Det kan kännas jobbigt att be den läkare som ansvarar för din behandling att skicka frågan till en annan läkare.
 8. Jess Svane, som ansvarar för sociala frågor på Grönland, beskriver det som att människor måste "ge sina kroppar till andra för att få en plats att sova".
 9. – Det var svårt att slå fast varför vi hade vågor på ytan, säger Philippe Lognonné, vid universitetet i Paris som ansvarar för att undersöka projektets seismometer enligt New York Times.
 10. Ryska statliga medier uppger att den paramilitära Wagnerguppen ansvarar för offensiven mot staden, vilket också bekräftas av grundaren Yevgeny Prigozhin.
 11. Centerpartiets dito Martin Ådahl betonar att frågan om amorteringskraven ägs av Finansinspektionen och att det är de som ansvarar för om de ska ”trycka på knappen” eller inte.
 12. – Det raka svaret på den frågan är att Statens Fastighetsverket förvaltar och ansvarar för statens egendomar.
 13. – En enda tablett verkar ge lindring av depressionsymtom i flera månader, säger Johan Lundberg, docent i psykiatri och som ansvarar för studien på Karolinska Institutet.
 14. – Minsta vibration kan utlösa bomben, säger Grzegorz Lewandowski, talesperson för den flottilj som ansvarar för arbetet.
 15. Närstående och boende ansvarar för att begränsa antalet besökare per tillfälle i lägenheten för att undvika trängsel.
 16. – I dag är det ett tudelat ansvar där lärosätena ansvarar för genomförandet och UHR för att ta fram provet, ta in anmälningar och så vidare.
 17. – Det är naturligtvis allvarligt, det är därför vi gör något åt det, säger Peter Martin som ansvarar för hantering av försvunna personer i polisregion Syd.
 18. – Jag kan garantera att våra minotitetsägares systerbolags verksamheter inte styr den verksamhet jag ansvarar för – Tricorona Climate Partner – på något sätt.
 19. – Detta är ett stort problem eftersom vart sjätte hushåll har förlorat sin man eller partner och de kvinnor som nu ansvarar för hushållen kämpar med att få tillgång till vatten och sanitära anläggningar.
 20. – Amelia består av fyra delar – en kognitiv, en avatar, en röst och ett chattgränssnitt, säger Mikael Andersson, som ansvarar för satsningen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ligger bakom en synonym till ansvarar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet ansvarar

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet ansvarar.

Bild med texten ansvarar