Synonymer till antagligen

Vi känner till 7 synonymer till antagligen. Ordet antagligen är en synonym till förmodligen och kanske och kan beskrivas som ”troligen, förmodligen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av antagligen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till antagligen

 1. förmodligen
 2. kanske
 3. nog
 4. sannolikt
 5. troligen
 6. troligtvis
 7. väl

Vilka ord betyder nästan samma sak som antagligen?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till antagligen. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. ganska
 2. möjligen
 3. möjligtvis

Vad är motsatsen till antagligen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till antagligen.

Vad betyder antagligen?

 1. troligen, förmodligen

Hur böjs antagligen?

 1. antagligen

Hur kan ordet antagligen användas?

Följande exempelmeningar visar hur antagligen kan användas.

 1. Antagligen hinner jag inte i tid till mötet, så ni kan börja utan mig!

Hur används ordet antagligen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet antagligen används i vanlig text.

 1. Men en källa i regeringskansliet uppger för TT att det antagligen går, i väntan på att en ny regering och statsminister tillträder.
 2. Thunberg kommer antagligen att närvara vid toppmötet.
 3. Keram–baserade solid state–batterier kommer antagligen att behöva använda sig av flera sällsynta jordartsmetaller, som riskerar att bli kritiska att få tag på, och kostnaden kan bli hög.
 4. Hade jag varit hennes förälder, med allt det ansvar och de förväntningar som kommer av att vara förälder, hade jag antagligen känt annorlunda.
 5. Gjord av en dansk gris antagligen, som levde ett kort eländigt liv på ett betonggolv och tvingades äta soja från Brasilien.
 6. – Men om hon hade bett om ursäkt och erkänt att hon antagligen brutit mot lagen hade hon nog tvingats avgå som minister, säger Frederik Waage.
 7. ”De letade antagligen efter gömda testiklar.
 8. Jag skulle antagligen bli hemlös, för i dag finns inget skyddsnät för en gubbe utan inkomst.
 9. Det går också att från marken störa ut signalerna till eller från satelliterna, men antagligen tar det en del tid – kanske veckor eller månader – att klura ut hur det ska gå till för en statlig aktör.
 10. Branden orsakades antagligen av en explosion i en syrgastank på en isoleringsavdelning för covidpatienter, med plats för 70 patienter.
 11. Det kommer antagligen att bli ganska glädjande läsning för ägarna.
 12. Det är klart att det antagligen hade gått satt simma ännu snabbare om man haft hundra procent bra förutsättningar, men det här är väldigt bra just nu, säger hon.
 13. De flesta av dessa är avancerade användningsområden som en nybörjare antagligen inte behöver bry sig om, eller ens behöver känna till, men det ger en bild av hur stort Kalis universum är, och systemet lär växa i all oändlighet.
 14. – Mellan Apollo 16 och 17 (månlandningarna i april respektive december 1972, reds anm) skedde en enorm rymdväderhändelse som antagligen hade varit dödlig om astronauter befunnit sig på månen då, säger Matthew Owens till MIT Technology Review.
 15. ”Om vi hade förberett oss rätt och i fall kompetenta personer hade haft makten så hade vi antagligen kunnat undvika den första nedstängningen och med säkerhet nedstängning två och tre.
 16. Temperaturen på istäcket är 2,7 grader varmare än 1982, antagligen den kraftigaste temperaturstigningen de senaste 7 000 åren.
 17. Enligt Bolund är krånglet med att hyra ut antagligen den största anledningen att fler inte gör det.
 18. Cirka 2,4 miljoner personer besökte skärgårdsstiftelsens områden förra året, vilket antagligen gör Stockholms skärgård till en av Sveriges största besöksdestinationer.
 19. Den orsakade den antagligen största organiserade protestvågen sedan 60–talets medborgarrättsrörelse, och en aktivistisk kultur som präglat såväl grundskolor som börsföretag.
 20. Att jordekorrarna antagligen är döda och landskapet oigenkännligt, slår henne inte.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förmodligen en synonym till antagligen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?