Synonymer till antagonist

Vi känner till 6 synonymer till antagonist. Ordet antagonist är en synonym till motståndare och fiende och kan bland annat beskrivas som ”motståndare, fiende”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av antagonist samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till antagonist

 1. fiende
 2. konkurrent
 3. motspelare
 4. motståndare
 5. skurk
 6. trätobroder

Vilka ord betyder nästan samma sak som antagonist?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till antagonist. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. rival
 2. konkurrerande
 3. ovän

Vad är motsatsen till antagonist?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till antagonist.

Vad betyder antagonist?

 1. motståndare, fiende
 2. person i motsats- eller konkurrensförhållande till den person eller den rollfigur som betraktas som huvudperson eller hjälte
 3. (biokemi, farmakologi) molekyl som binder till en receptor utan att detta leder till ett biologiskt svar (d.v.s. utan att receptorn aktiveras)
 4. (fysiologi) den muskel eller muskelgrupp som är motstående till den som utför ett visst arbete

Hur kan ordet antagonist användas?

Det saknas exempel på hur antagonist kan användas.

Hur används ordet antagonist i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet antagonist används i vanlig text.

 1. Vi får en inblick i den snälle men våldsamme droglangaren Fezcos trassliga barndom, vi får veta mer om antagonisten Cals inre konflikter.
 2. De tydliga antagonisterna betyder i det här fallet oftast män, gärna klädda i flanell eller skinnpaj, inte sällan råbarkade eller bara kufiga.
 3. Trotskij, den sovjetiske diktatorn Josef Stalins antagonist, mördades i exil i augusti 1940.
 4. Han har också affärsintressen i Sverige, då han lanserar sina produkter även här, och sponsrar sin gamle antagonist Calle Halfvarsson och den nya stjärnan Frida Karlsson.
 5. Scenbilden bygger i linje med den avantgardistiske tonsättarens önskemål på projektioner, och golvet är fyllt med hundratals liter vatten där kungen och hans antagonister vadar fram i höga gummistövlar.
 6. Olof Lagercrantz förblev en fiende för Sven Stolpe livet ut, i sällskap med en mängd andra antagonister, eller som Sven Stolpe kallade dem, sina ”fast anställda fiender.
 7. Då räknar Annie Lööf med att sitta vid förhandlingsbordet tillsammans med en av antagonisterna – Stefan Löfven.
 8. – Min något dystopiska bild är att vi kommer att se fler och allvarligare samhällsstörningar orsakade av antagonister med tanke på hur dåligt skyddad kritisk infrastruktur är.
 9. Det vill säga svenskornas främsta antagonister och konkurrenter i både distans och sprint.
 10. Jag spelar antagonisten, väktarchefen som jagar graffarna.
 11. Inga stereotyper och inga antagonister.
 12. Den sjuder av en underbar naturvetenskapsmystik – det finns liksom inget tryckande hot eller tydlig antagonist förutom ensamheten och det vaga obehaget av att inte kunna förstå eller lita på de kosmiska grundlagarna.
 13. Den 24 mars klockan 13 ställs antagonisterna mot varandra på Gamla Ullevi.
 14. Han vet att han inte bara har en antagonist, utan säkert hundra.
 15. Rollen som Lisbeth Salander spelas den här gången av ”The crown”–stjärnan Claire Foy, Sylvia Hoeks (”Blade runner 2049”) ska spela hennes tvillingsyster, och filmens antagonist porträtteras av Claes Bang (”The square”).
 16. Ett faktum som de inte var sena att gnugga in i ansiktet på sina antagonister.
 17. Martina och Gustav blir ihop och gör slut en oändligt massa gånger och det finns ingen antagonist i berättelsen, säger Ninna Tersman.
 18. Det är orsakerna till att Kanada är obesegrat sedan kvartsfinalen i Vancouver–OS 2010 inför lördagens semifinal i World Cup mot antagonisten Ryssland.
 19. Hade det varit så illa som de värsta antagonisterna säger så hade jag inte fått förtroende från TV4.
 20. Storfavoriterna Kanada, ständiga antagonisterna Ryssland, lillebror på den här kontinenten USA, samt Sverige med ett lag alla talar om med stor respekt här i hockeymetropolen Toronto.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är motståndare en synonym till antagonist. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet antagonist

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet antagonist.

Bild med texten antagonist