antal

Antal är synonymt med mängd och hop och kan bland annat beskrivas som ”mängd (uttryckt i siffror)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av antal och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till antal

fåtal, hop, kvantitet, mängd, numerär, storlek, överväldigande

Motsatsord till antal

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till antal.

Vad betyder antal?

 1. mängd (uttryckt i siffror)
 2. (matematik) naturligt tal, oftast beskrivande hur många föremål av någon typ som under vissa vilkor existerar

Böjningar av antal

 1. antal
 2. antalen
 3. antalens
 4. antalet
 5. antalets
 6. antals

Exempel på hur ordet antal kan användas

 1. det kom ett stort antal besökare till utställningen

Exempel på hur ordet antal används i svenska tidningar

 1. Sedan Disney lanserade sin abonnemangsbaserade streamingtjänsten Disney + i november förra året, har antalet abonnenter vuxit till drygt 60 miljoner i de nära 20 länder som tjänsten hittills etablerats i.
 2. – Vi var väldigt oroliga för stora bränder i början av sommaren, för vi ville inte att stora antal av brandmän skulle samlas på samma ställe.
 3. En moped med två personer dök enligt polisen upp och avlossade ett antal skott strax efter klockan åtta på lördagskvällen.
 4. Delstaten – med Melbourne som största stad – har varit den plats i Australien där coronaviruset sprids som mest, men antalet nya fall har dalat från toppen i början av augusti, då 700 nya fall rapporterades på en dag, till tvåsiffriga tal.
 5. Under våren har antalet som sökt vård ökat dramatiskt på många håll, inte minst bland barn och ungdomar.
 6. På begravningsplatsen i Bergamo gjorde man snabbt plats för det stora antalet döda efter coronapandemin.
 7. – Det finns ett antal unga som vi är mycket bekymrade för, konstaterar hon.
 8. Cloetta har sedan ett antal år varit kund till Infor och använt deras produkt M3.
 9. Men antalet butiksöppningar under de senaste åren har inte varit särskilt många.
 10. En loppmarknad klassas som en offentlig tillställning och enligt nuvarande regler är gränsen för antalet deltagare 50 vid sådana tillställningar.
 11. Mötet spelades in i hemlighet och dokumenterades i ett antal videokassetter och stillbilder.
 12. ”Om vi hade reagerat tidigare i Sverige hade vi varit i en hel annan situation i dag i antalet döda”, säger Joacim Rocklöv.
 13. I Spanien ökar antalet nya fall sedan mitten av juli.
 14. Ahlenius Pallesen tycker att Sveriges corona–hantering är rätt väg att gå, men säger att synsättet har isolerat landet, och att det har fokuserats på de rena siffrorna i antalet döda.
 15. Mohamad Ammouri attackeras bakifrån och dödas med ett antal knivhugg.
 16. I åtta år var han redaktionens absolut kåtaste klickjägare, Expressens främste torped för att med bryska vinklingar och fulknep skjuta antalet sidvisningar genom taket.
 17. Rodtjenkov befinner sig på hemlig ort i USA och intervjun kan genomföras först efter att ett antal strikta säkerhetsåtgärder har vidtagits.
 18. För samtidigt som Cloudflare ska skydda hemsidor, är företaget också viktig för infrastrukturen för ett stort antal hemsidor världen över.
 19. Företagshälsan Previa har sett en ökning av antalet som sjukskrivs för psykisk ohälsa och efterfrågar psykologiskt stöd de senaste månaderna.
 20. I fredags hade Frankrike sin högsta notering av antalet smittade sedan den 31 mars, över 7 000 nya fall, något som beror på den ökade testningen enligt de franska myndigheterna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till antal är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mängd en synonym till antal. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.