anträffa

Anträffa är synonymt med påträffa och råka på och kan beskrivas som ”får tag i, hittar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anträffa och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till anträffa

påträffa, råka på, träffa på

Motsatsord till anträffa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till anträffa.

Vad betyder anträffa?

  1. får tag i, hittar

Böjningar av anträffa

  1. anträffa
  2. anträffats

Exempel på hur ordet anträffa kan användas

  1. det störtade planets svarta låda hade ännu inte anträffats

Exempel på hur ordet anträffa används i svenska tidningar

  1. – Vi hade ju hans identitet så det var inte så svårt att anträffa honom, säger Börje Öhman, som inte vill precisera var mannen hittats.
  2. – Vi har varit och pratat med honom på sjukhuset och förmodligen även kunnat anträffa en brottsplats som vi kontrollerat, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till anträffa är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påträffa en synonym till anträffa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.