antropomorfism

Antropomorfism kan beskrivas som ”förmänskligande; uppfattningen att t ex det gudomliga har mänsklig gestalt eller mänskliga egenskaper”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av antropomorfism och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till antropomorfism

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till antropomorfism.

Motsatsord till antropomorfism

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till antropomorfism.

Vad betyder antropomorfism?

  1. förmänskligande; uppfattningen att t ex det gudomliga har mänsklig gestalt eller mänskliga egenskaper

Böjningar av antropomorfism

  1. antropomorfism
  2. antropomorfismen
  3. antropomorfismens
  4. antropomorfisms

Exempel på hur ordet antropomorfism kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet antropomorfism används i svenska tidningar

  1. Som alla husdjursägare vet är det lätt att projicera mänskliga känslor eller avsikter på djurs beteende – så kallad antropomorfism.
  2. Men hur ska berättelserna se ut för att nå fram till det Sjón kallar ”människans tipping point” – det som kickar igång handling? För vad hjälper det egentligen att diskutera antropomorfismen när isen på Antarktis smälter snabbare än någonsin?.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till antropomorfism är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.