Antwerpen

Antwerpen kan bland annat beskrivas som ”en hamnstad i norra Belgien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Antwerpen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Antwerpen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Antwerpen.

Motsatsord till Antwerpen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Antwerpen.

Vad betyder Antwerpen?

 1. en hamnstad i norra Belgien
 2. en provins i norra Belgien

Böjningar av Antwerpen

 1. Antwerpen
 2. antwerpens

Exempel på hur ordet Antwerpen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Antwerpen används i svenska tidningar

 1. Där skulle hamnarna i Amsterdam, Antwerpen och Rotterdam trafikeras av helelektriska pråmar.
 2. Flamländska medier rapporterar om Jessie Van Eetvelde, en 41–årig snabbköpskassörska från Antwerpen, som för en juridisk kamp för att hon ska få återvända med sina barn till Belgien.
 3. Han sade ’hur gammal är den här ungen? Var är hans id–kort? Var kommer han ifrån?’ Jag tänkte, var jag är från? Va? Jag föddes i Antwerpen.
 4. På Vlaamse opera i Antwerpen ges nu en science fiction–version av ”Pelléas och Mélisande”, signerad konstnären Marina Abramovic.
 5. Magda Julin, Antwerpen 1920, etta.
 6. Pråmarna kommer trafikera hamnarna i Amsterdam, Antwerpen och Rotterdam.
 7. Hemma talades tyska, i skolan svenska, och när familjen Bond bodde ett par år i Antwerpen lärde sig Cay franska och flamländska.
 8. Två kroppar har hittats i rasmassorna kring de byggnader som har kollapsat efter en explosion i Antwerpen i norra Belgien, rapporterar lokala medier.
 9. Flera personer skadades på måndagskvällen då en explosion skedde i ett bostadshus i Antwerpen i norra Belgien.
 10. Stenen såldes i oktober samma år på auktion i Antwerpen för närmare 89 miljoner kronor till South African Diamond Corporation, som styckade upp den i 26 delar.
 11. Man fängslar inte folk för att de har utövat sina demokratiska rättigheter, säger Bart De Wever, borgmästare i Antwerpen och ledare för landets största parti, det flamländska separatistpartiet NVA, i belgisk tv.
 12. I Belgien, en gång ”De spanska Nederländerna”, kallas belägringen av Antwerpen 1576 – ett stordåd i spanska läroböcker – för ”det spanska raseriet”.
 13. – Det känns verkligen superbra! Det här gör att man kanske kan se filmen på bio en vanlig onsdag i Antwerpen, till exempel, säger Amanda Kernell på telefon, bara någon timme innan hon ska flyga till Toronto för "Sameblods" nordamerikanska premiär.
 14. Raffinaderiet ingår i Gunvors nätverk av raffinaderier i belgiska Antwerpen och tyska Ingolstadt.
 15. Belgiska tullen gjorde ett stort fynd vid en rutinkontroll i hamnen i Antwerpen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Antwerpen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.