antyda

Synonymer till antyda

ange, anmärka, anse, fingervisning, framhäva, föraning, hävda, indicera, indikation, indikera, insinuera, invit, mena, påpeka, påstå, suggerera, tecken, tyda på, vink, yttra

Motsatsord till antyda

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till antyda.

Vad betyder antyda?

 1. (utan onödig uppmärksamhet) låta förstå, låta påskina
 2. ge tecken om

Exempel på hur antyda används i svenska tidningar

 1. – Det var som namnet antyder, en stor överraskning.
 2. SAS antyder att deras reklamfilm blivit kidnappad.
 3. Kina anklagar honom för att försöka splittra landet och har allt oftare antytt att nästa Dalai Lama som ska utses ska pekas ut av Peking.
 4. De sexuella inviterna i breven beskriver hon som obehagliga, eftersom mannen enligt kvinnan antyder att de hör ihop och att han också vet var hon bor.
 5. Ett familjefotografi på väggen antyder att rävpappan är ensamstående, även om det aldrig sägs rakt ut.
 6. Ambassadören antydde också att svenska medier som rapporterar om Kina baserar sin rapportering på ”enögd logik och fantasier” och att Kina inte tycker om att svenska medier ”försöker lägga sig i Kinas inre angelägenheter”.
 7. Parnas har också lämnat över handlingar, däribland krypterade sms–konversationer med den republikanske kongresskandidaten Robert Hyde, där det diskuterades var ambassadör Yovanovitch befann sig och antyddes att hon hölls under uppsikt.
 8. Som namnet antyder är Ultra–versionen värstingmodellen bland de fem nya modeller Samsung har på gång.
 9. Ekeroth publicerade bilden på sitt Twitterkonto och skrev ett inlägg till som antydde att dödsoffren inte skulle vara från Småland.
 10. Nej, Ladj Ly har – som tur är – inte några förnumstiga råd om hur problemet ska lösas men antyder väl ändå att det inte vore så dumt om man kunde möta varandra med respekt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av antyda

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är indicera en synonym till antyda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.