Synonymer till antydning

Vi känner till 2 synonymer till antydning. Ordet antydning är en synonym till vink och antydan och kan beskrivas som ”vink, försiktig upplysning; insinuation”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av antydning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till antydning

 1. antydan
 2. vink

Vad är motsatsen till antydning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till antydning.

Vad betyder antydning?

 1. vink, försiktig upplysning; insinuation

Hur böjs antydning?

 1. antydning
 2. antydningar
 3. antydningarna
 4. antydningarnas
 5. antydningars
 6. antydningen
 7. antydningens
 8. antydnings

Hur kan ordet antydning användas?

Följande exempelmeningar visar hur antydning kan användas.

 1. hon kom med antydningar om att han borde börja motionera

Hur används ordet antydning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet antydning används i vanlig text.

 1. Landet kontaktade WHO i slutet av december med antydning om att viruset kunde smitta mellan människor.
 2. Muscat hävdar att han absolut inte har något med mordet att göra men kritiken har varit kraftig mot honom, med antydningar om att han åtminstone sett till att skydda sin stabschef.
 3. Marc Veyrat känner sig bland annat kränkt av antydningar om att han använt cheddarost i en sufflé.
 4. Fortfarande händer det att man hör antydningar om att det funnits praktiska fördelar med den tidigare (o)ordningen med snabba beslutsvägar via handslag.
 5. "Jag betackar mig för denna typ av kränkande antydningar om att mina insatser som professor i sociologi med kriminologisk inriktning skulle styras av sådana bindningar", skriver Lindgren.
 6. Det räckte med antydningar om röda sympatier för att rensas ut.
 7. Amerikanska börser stängde fredagen på plus efter antydningar från den amerikanske presidenten att han kanske inte måste införa ytterligare importtullar på kinesiska varor.
 8. Hon började sin bana som poet och det lyriska bildspråket färgar också prosan och förmår öppna schakt av ekon och antydningar.
 9. Till ingredienserna hör kopplingar till den kontroversiella sajten Nyheter idag och dess grundare Chang Frick samt antydningar om att utländsk makt (ja, Ryssland) kan ha avlyssnat UD.
 10. – Men det kom antydningar redan i höstas att partiledningen höll på att tappa förtroendet för honom.
 11. Polisen ska också ha gjort antydningar om att det skulle hända jobbiga saker om de inte gjorde som de blev tillsagda, enligt mannen.
 12. Han skämtar ofta med sexuella antydningar och de flesta finner dessa stunder obekväma och pinsamma.
 13. Nu har han kommit med allt fler antydningar om att inslaget är fejk.
 14. Michael Flynn har genom sina advokater kritiserat tidigare medieuppgifter om hans påstådda otillbörliga Rysslandskontakter som ”ogrundade anklagelser, skandalösa påståenden om förräderi, och elaka antydningar riktade mot honom”, enligt tv–kanalen.
 15. En ”antydningarnas och suggestionernas romankonst” – det är den som premieras i årets Augustnomineringar.
 16. Som hans offer nu har vittnat om ledde varje ifrågasättande av Kulturprofilen till underförstådda antydningar om ens egna bristande själsförmågor, ens småborgerlighet och ”småsinta svenskhet”.
 17. Och de senaste månaderna har antydningar om att demokraten skulle vara sjuklig, och inte ha hämtat sig från den hjärnskakning och blodpropp hon hade 2012, satts i omlopp.
 18. Ett tecken på det är de antydningar som kommer från den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu om att Turkiet – en av de tyngsta medlemmarna i den USA–ledda militäralliansen Nato – kan överväga ett militärt samarbete med Ryssland.
 19. Det finns också antydningar om att afghaner dödats under hämndaktioner efter soldatens död.
 20. Vissa av Fed-guvernörens svar gav dock antydningar om att intervjun gjordes innan fredagens starka sysselsättningsrapport för juli publicerats.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vink en synonym till antydning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på antydning