använda

Synonymer till använda

applicera, begagna, begära, behandla, bruka, förbruka, greja, hantera, konsumera, nyttja, nyttjande, tillämpa, utnyttja

Motsatsord till använda

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till använda.

Vad betyder använda?

 1. med hjälp av någon eller något göra något
 2. (även reflexivt, med av)

Exempel på hur använda används i svenska tidningar

 1. I vilket fall utgör Demo 2–mission det sista stora steget innan Nasas kommersiella besättningsprogram, som låter privata företag som Spacex och Boeing bygga rymdfarkoster, certifierar Crew Dragon att användas för uppdrag till rymdstationen.
 2. När det här sker kan bero på vad datorn har för hårdvara och vilka tillbehör du använder.
 3. Tanken är att den ska användas i samband med digitala transaktioner, till exempel när man betalar för något via mobilen.
 4. Nu rapporterar säkerhetsföretaget Cybereason att den senaste versionen av Valak kan användas för att attackera servrar som kör Microsoft Exchange.
 5. Enligt ESET ska attacken skett med den senaste verisonen av Turlas skadeprogram Comrat, som gruppen använt och uppdaterat under lång tid.
 6. Partnerskapet riktar sig främst mot operatörer och systemintegratörer, som ska kunna använda Sas Institutes dataanalysprodukter, som exempelvis SAS Viya, som en del av Ericsson Industry Connect.
 7. Nyligen lanserade Apple och Google ett gemensamt api som kan användas för att spåra spridningen av coronaviruset, men för att det hela ska fungera som avsett krävs att funktionen integreras i appar från de nationella hälsomyndigheterna.
 8. Så klart gör oljan att vi kan använda 300 miljarder kronor extra i år, utan att vi behöver låna pengar, men det betyder inte att vi kan använda 3.
 9. Han var fullt medveten om detta och använde sin position på ett oerhört kreativt sätt för att flytta fram positionerna för jämställdhetsarbetet.
 10. Den noggranna registreringen av egendom och inkomst användes för att få människor att betala progressiva skatter för att finansiera universell utbildning och sjukvård, istället för att fördela antal röster efter välstånd.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av använda

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är begagna en synonym till använda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.