Synonymer till app

Vi känner till 3 synonymer till app. Ordet app är en synonym till mobilapp och mobiltelefonapplikation

Ordet app finns med på Språkrådets nyordslista 2010 och förklaras då så här: ”program som laddas ned från nätet till en mobiltelefon”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av app samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till app

 1. mobilapp
 2. mobilapplikation
 3. mobiltelefonapplikation

Vad är motsatsen till app?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till app.

Vad betyder app?

 1. (data) mjukvara till smartmobil tillgänglig för nedladdning
 2. program som laddas ned från nätet till en mobiltelefon

Hur böjs app?

 1. app
 2. appar
 3. apparna
 4. appars
 5. appen
 6. appens
 7. apps

Hur kan ordet app användas?

Det saknas exempel på hur app kan användas.

Hur används ordet app i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet app används i vanlig text.

 1. I vissa meddelanden ombeds man att ladda ned en app.
 2. Jämställdhetsmyndighetens rapport vittnar också om att sexhandeln de senaste åren flyttat från traditionella sajter till sociala medier, spelsidor, dejtingsidor och appar – och därmed kommit närmare barn.
 3. Som hjälp för den som vill köpa begagnat fordon har Transportstyrelsen nu lagt till information om eventuellt användningsförbud i sin e–tjänst för fordonsuppgifter, och även i appen Mina fordon.
 4. Instagram är en app där användare i huvudsak delar med sig av bilder och videoklipp till andra användare.
 5. Handlar det om ett arbete som utvecklare eller ingenjör så kan du prata mer specifikt om hur du förbättrat bristfälliga system för användarna – det kan handla om en sajt, en app eller ett eget projekt som ligger dig särskilt varmt om hjärtat.
 6. Kraven är att kunderna är fullt vaccinerade, och att det är en person per fyra kvadratmeter inomhus, och att alla checkar in via delstatens speciella app.
 7. Kom igång är dock förvånansvärt bra och ger dig en översikt över vad som är nytt – till exempel en lista med föreslagna appar i Microsoft Store – men Microsoft lyfter inte alls fram detta, åtminstone inte i de versioner vi testade.
 8. Stödet för 120 Hz är redan inbyggt i flera Apple–appar, och enligt sajten The Verge ska appar som har utvecklats med Apples programmeringsspråk Swift få funktionen automatiskt.
 9. Två New York University–studenter lanserade också Metro ARchive, en app som med AR visar 3D–modeller av historiska byggnader för att ge en historisk rundtur i staden.
 10. Under måndagen var det bara möjligt att boka tid via appen Alltid öppet eller telefonbokningen, men regionen räknar med att barnen ska kunna vaccineras på skolorna efter novemberlovet.
 11. Stockholm har polisanmält appen och hävdat att utvecklarna gjort dataintrång då de använt sig av ett api i stadens plattform.
 12. Att få ägandeskap för bilen i appen krävde ett verkstadsbesök, vilket rumphögg möjligheten att förprogramera sin resa.
 13. Via en app ska kunderna förutom att köpa el från sol och vind – och i trängda lägen vattenkraft – även lätt kunna göra kostnadseffektiva besparingar i sin elkonsumtion.
 14. Abonnemang kommer i huvudsak att lösas med en app.
 15. Då handlade konceptet främst om att beställa hela måltider från restauranger – men sedan en tid tillbaka kan kunder också beställa hem livsmedel, godis och böcker via företagets app.
 16. För att välja hur mycket hjulet ska driva på cykeln laddar du ner en app på mobilen och ansluter till ditt hjul via Bluetooth.
 17. Polisen har länge krävt regler för att företag som tillhandahåller appar och andra tjänster för elektronisk kommunikation, inte bara mobil– och bredbandsoperatörer, ska bli skyldiga att lagra uppgifter.
 18. – Familjen är djävulens måltavla och Irans fiender försöker smyga in sina egna idéer, säger Komeil Khojasteh, chef på den statliga utvecklingsenhet som tagit fram appen.
 19. Hur kan journalister lita på att appar som lovar e2e–kryptering, som Anom gjorde utåt, är säkra?.
 20. Lyssnarnas Sommarvärd sänds den 14 juli klockan 13 i P1 och i appen Sveriges Radio Play.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mobilapp en synonym till app. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.