Synonymer till appellera

Vi känner till 5 synonymer till appellera. Ordet appellera är en synonym till tilltala och vädja och kan bland annat beskrivas som ”vädjar; väcker sympati, tilltalar ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av appellera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till appellera

 1. be
 2. böna
 3. bönfalla
 4. tilltala
 5. vädja

Vad är motsatsen till appellera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till appellera.

Vad betyder appellera?

 1. vädjar; väcker sympati, tilltalar 
 2. vädja, tilltala, påkalla någons hjälp
 3. (juridik) vädja till en högre domstol

Hur kan ordet appellera användas?

Följande exempelmeningar visar hur appellera kan användas.

 1. kläder som appellerar till ungdomar

Hur används ordet appellera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet appellera används i vanlig text.

 1. I valrörelsen har han försökt appellera till dem som kommer ihåg hur det var när han senast var president, då det var högkonjunktur och många fick en högre levnadsstandard.
 2. Och när jag gick till Wetterling gallery enkom för att plåta mig framför Astrid Kruse Jensens målning vars titel ”Disappearing into the past” appellerar till något tungt och mörkt och som bara en enda person i hela landet kan förstå.
 3. Men det finns också mycket som appellerar till de ideal som papperet upprätthölls i DDR, och som även har klangbotten i västra Tyskland.
 4. Le Pens tidigare närmaste man, Florian Philippot, har bildat ett nytt parti, Patrioterna (”Les Patriotes”), som appellerar till samma väljarbas som Nationella fronten.
 5. Nu har de också en internationell dans som kan appellera till den internationella juryn.
 6. – Men vi appellerar till en väldigt bred publik tror jag.
 7. Den nya moderatledaren är just en sådan resonerande politiker som kan tänkas appellera till klassiskt folkpartiska väljarsegment som högutbildade i storstäder.
 8. Förväntningarna på Republikanernas kandidat att appellera till svarta väljare har knappast infriats på samtliga punkter – en färsk opinionsmätning visar att 91 procent av dem skulle rösta på Hillary Clinton om det var val i dag.
 9. Förväntningarna på Republikanernas kandidat att appellera till svarta väljare har knappast infriats på samtliga punkter — en färsk opinionsmätning visar att 91 procent av dem skulle rösta på Hillary Clinton om det var val i dag.
 10. Gängvärlden appellerar fortfarande till vissa unga personer.
 11. – Det är väl upplagt med en oväntad punchline, men det är också vidrigt och det är ett slappt skämt som appellerar till det lägsta gemensamma nämnaren.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tilltala en synonym till appellera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på appellera

Ord som slutar på appellera

Bild till ordet appellera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet appellera.

Bild med texten appellera