Synonymer till applikation

Vi känner till 2 synonymer till applikation. Ordet applikation är en synonym till tillämpning och datorprogram och kan bland annat beskrivas som ”sömnad av tygbitar som fästs på annat tyg (för prydnad)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av applikation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till applikation

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet applikation och kan ofta användas istället.

 1. datorprogram
 2. tillämpning

Vad är motsatsen till applikation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till applikation.

Vad betyder applikation?

 1. tillämpning
 2. sömnad av tygbitar som fästs på annat tyg (för prydnad)
 3. datorprogram

Hur kan ordet applikation användas?

Följande exempelmeningar visar hur applikation kan användas.

 1. hon sydde fast en applikation på kudden

Hur används ordet applikation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet applikation används i vanlig text.

 1. Nyfiken på att se mer applikationer där namingens potential kan komma till sin rätt, för att stärka koppling till företagets huvudsakliga erbjudande.
 2. Antalet nya startups som bygger applikationer ovanpå den här tekniken har exploderat.
 3. Men även om det är låg vikt ser Jonas Bergqvist inte att det är en typisk applikation.
 4. Leveransen innefattar tjänster för infrastruktur, drift, lagring och applikationer.
 5. – Detta underlättar kraftigt för våra användare att bygga datadrivna applikationer direkt i vår plattform, utan extra infrastruktur, förklarar Mats Stellwall, Snowflake.
 6. Lowcode innebär kortfattat att affärsanvändare utan djupare tekniska kunskaper ska kunna skapa applikationer för sina verksamheter med hjälp av enkel dra–och–släpp–teknik.
 7. – De flesta organisationer använder både SAN och NAS i någon mån, och vad de används till bestäms utifrån arbetsbelastning eller applikation, säger Scott Sinclair.
 8. Vidare använder 97 procent av alla applikationer öppen källkod.
 9. Enligt Henrik Ny är dagens maglev–teknik, med hastigheter runt 500 km/h, tillräcklig för de flesta applikationer.
 10. Projektet kantades till en början av problem och färjan fick i perioder köras på diesel i stället, vilket fick somliga att ifrågasätta om batteritekniken var redo för så här tunga applikationer.
 11. För de allra flesta stoppar det mer eller mindre helt och hållet efter sex månaders applikation.
 12. Fenomenet att modernisera applikationer (”app mod” om du tillhör de coola kidsen) omfattar en rad olika lösningar på en rad väldigt olika problem.
 13. Men vad händer när anställda som haft till uppgift att hantera applikationer och infrastruktur lämnar sina organisationer, och därmed tar med sig sin kunskap?.
 14. – Det kommer att driva fram innovation inom sakernas internet och det kommer att ge oss komplexa applikationer som vi inte kan föreställa oss i dag.
 15. En sårbarhet har upptäckts i programvaran Apache Log4j, som används i miljoner olika tjänster och applikationer.
 16. Företag kommer att gynnas av prestandan hos 5G genom ökad effekt på deras operativa förmåga och möjlighet att ta del av nytt värde från applikationer skapade ovanpå nätverken, säger han.
 17. Microsoft har tidigare demonstrerat detta genom att öppna Word och Excel medan en resurskrävande applikation redan kördes i bakgrunden.
 18. Liselotte Andersson nämner sådant som att säkra så kallade endpoints som datorer, mobiler, skrivare och liknande, livscykelhantering av applikationer, medvetenhet bland medarbetarna och att se till att de tjänster man köper in håller rätt nivå.
 19. Maltego utvecklades ursprungligen av Paterva och är en applikation för forensisk analys och osint som ger en tydlig bild av hoten mot it–miljön inom din organisation.
 20. Genom att använda en kombination av robotiserad processautomatisering (RPA), digital processautomatisering, pragmatisk AI och verktyg för att utveckla applikationer med minimal kodning vill de bli mer motståndskraftiga.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillämpning en synonym till applikation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på applikation

Ord som slutar på applikation

Bild till ordet applikation

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet applikation.

Bild med texten applikation