Synonymer till arbetar

Vi känner till en synonym till arbetar. Ordet arbetar är synonymt med verka.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arbetar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till arbetar

 1. verka

Vad är motsatsen till arbetar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arbetar.

Vad betyder arbetar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av arbetar.

Hur böjs arbetar?

 1. arbetar

Hur kan ordet arbetar användas?

Det saknas exempel på hur arbetar kan användas.

Hur används ordet arbetar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet arbetar används i vanlig text.

 1. I utställningen arbetar Salad Hilowle med frågor om vad som känns publikt och tillgängligt för alla och vad som upplevs som revir.
 2. Atlantic Council är en tankesmedja som arbetar med säkerhetsfrågor som rör USA, Nato och Europa.
 3. Det New Jersey–baserade bolaget arbetar främst med Vonage Communications Platform, VCP, som har över 120 000 kunder och mer än en miljon registrerade utvecklare globalt, och står för omkring 80 procent av bolagets totala intäkter.
 4. – Vi arbetar ju i samverkan med andra aktörer i samhället, socialtjänsten och andra, för att göra det som behöver göras.
 5. Likt tidigare kan det bli aktuellt med testning av personer även utan symptom, till exempel i samband med smittspårning och för personer som varit utomlands eller arbetar inom sjukvården.
 6. Syftet med Köttguiden, som riktar sig till konsumenter och personer som arbetar i livsmedelssystemet, är att bidra till hållbara matvanor och en matkonsumtion inom planetens gränser, enligt WWF.
 7. Liberalerna är det enda liberala partiet som arbetar för att få en ny regering i Sverige”, skriver Nyamko Sabuni.
 8. Numera arbetar Jamila Sadeq med helt andra saker än att försvara politiska oppositionella.
 9. Talita träffar både svenska och utländska kvinnor som fastnat i prostitution men de flesta de arbetar med kommer från andra länder.
 10. Sömnen blir bättre och alkoholkonsumtionen minskar när du arbetar på distans.
 11. Vi arbetar för att hjälpa fler liknande grupper med koppling till Sverige att ta sig ut ur Afghanistan”, skriver utrikesminister Ann Linde (S) till TT.
 12. Ett av momenten består av att gängmedlemmarna sitter och lyssnar på de som drabbas av eller arbetar med våldet, i så kallade ”call ins.
 13. ”Därför arbetar vi för att utvisningarna kan äga rum på ett säkert och kontrollerat sätt och i enlighet med gängse internationell praxis.
 14. Kunskapsstöden behöver bli mer tillgängliga och användbara för de verksamheter som arbetar med suicidprevention.
 15. I delstatens norra delar arbetar räddningstjänsten med att få kontroll på en annan brand som har förstört flera byggnader i Sacramento County och fler byggnader hotas av branden.
 16. Men den som äger fordonet är den som är skyldig att betala, säger Magnus Svensson, som arbetar med fordonsinformation på Transportstyrelsen.
 17. Tänk på ett tillfälle då du haft en positiv inverkan på hur ditt team arbetar.
 18. Duha Geedi arbetar även som hälsoguide i nordöstra Göteborg.
 19. Det är första gången han arbetar på ett projekt i Sverige, men han är van vid liknande transport­byggen i hemlandet Turkiet.
 20. Men just nu arbetar otaliga livsmedelsbolag, både etablerade och start–ups, med att hitta den bästa och mest hållbara lösningen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är verka en synonym till arbetar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.