arbetarparti

Synonymer till arbetarparti

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till arbetarparti.

Motsatsord till arbetarparti

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arbetarparti.

Vad betyder arbetarparti?

 1. politiskt parti som för fram arbetarnas åsikter och verkar för arbetarklassens bästa

Exempel på hur arbetarparti används i svenska tidningar

 1. Robert Abela, till vänster, har valts till ny ledare för det maltesiska arbetarpartiet Labour och blir även Maltas nya premiärminister.
 2. Kim Yo–Jong spelar en växande roll i det nordkoreanska arbetarpartiet.
 3. Reinfeldt brottades med socialdemokratisk hegemoni, och då var det smart att säga att moderaterna var ett arbetarparti.
 4. Men systern som har en ledarroll i det enväldiga nordkoreanska arbetarpartiet är med på resan och ska enligt tidigare uppgifter ha planerats delta vid invigningen.
 5. Kim Yo–Jong, syster till Kim Jong–Un, har en ledarroll i det enväldiga nordkoreanska arbetarpartiet.
 6. På tisdagen meddelade tidningen Rodong Sinmun, det Koreanska arbetarpartiets språkrör, att den 8 februari från och med nu (och som fram till 1978) ska firas som dagen för arméns grundande.
 7. Studenterna tillhör det nya ungdomsförbundet Kizomba som bildats inom det brasilianska arbetarpartiet PT som fackförenings­ledaren och metallarbetaren Lula da Silva startade för snart 40 år sedan.
 8. Turkiet ser YPG som en syrisk förlängning av Kurdistans arbetarparti (PKK) som kämpar för självständighet i Turkiet sedan 1980–talet.
 9. Men Turkiet ser YPG som förlängning av terrorstämplade Kurdistans arbetarparti (PKK) och därmed som en terrororganisation.
 10. Turkiet ser YPG som en förlängning av Kurdistans arbetarparti (PKK) som kämpar för självständighet sedan 1980–talet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av arbetarparti

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.