Synonymer till arbetarparti

Arbetarparti kan beskrivas som ”politiskt parti som för fram arbetarnas åsikter och verkar för arbetarklassens bästa”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arbetarparti samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till arbetarparti

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till arbetarparti.

Vad är motsatsen till arbetarparti?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arbetarparti.

Vad betyder arbetarparti?

 1. politiskt parti som för fram arbetarnas åsikter och verkar för arbetarklassens bästa

Hur böjs arbetarparti?

 1. arbetarparti
 2. arbetarpartier
 3. arbetarpartierna
 4. arbetarpartiers
 5. arbetarpartiet
 6. arbetarpartiets
 7. arbetarpartis

Hur kan ordet arbetarparti användas?

Det saknas exempel på hur arbetarparti kan användas.

Hur används ordet arbetarparti i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet arbetarparti används i vanlig text.

 1. Före partisammanslagningen 1968, som skapade det moderna arbetarpartiet, dominerades Israel av socialistpartiet Mapai, vars inrikespolitik vägleddes av drömmen om en välfärdsstat med sociala reformer.
 2. Den gigantiska paraden i huvudstaden hölls officiellt för att fira det styrande kommunistpartiet – formellt Koreas arbetarparti – och dess 75–årsjubileum.
 3. Robert Abela, till vänster, har valts till ny ledare för det maltesiska arbetarpartiet Labour och blir även Maltas nya premiärminister.
 4. Kim Yo–Jong spelar en växande roll i det nordkoreanska arbetarpartiet.
 5. Reinfeldt brottades med socialdemokratisk hegemoni, och då var det smart att säga att moderaterna var ett arbetarparti.
 6. Men systern som har en ledarroll i det enväldiga nordkoreanska arbetarpartiet är med på resan och ska enligt tidigare uppgifter ha planerats delta vid invigningen.
 7. Kim Yo–Jong, syster till Kim Jong–Un, har en ledarroll i det enväldiga nordkoreanska arbetarpartiet.
 8. På tisdagen meddelade tidningen Rodong Sinmun, det Koreanska arbetarpartiets språkrör, att den 8 februari från och med nu (och som fram till 1978) ska firas som dagen för arméns grundande.
 9. Studenterna tillhör det nya ungdomsförbundet Kizomba som bildats inom det brasilianska arbetarpartiet PT som fackförenings­ledaren och metallarbetaren Lula da Silva startade för snart 40 år sedan.
 10. Turkiet ser YPG som en syrisk förlängning av Kurdistans arbetarparti (PKK) som kämpar för självständighet i Turkiet sedan 1980–talet.
 11. Men Turkiet ser YPG som förlängning av terrorstämplade Kurdistans arbetarparti (PKK) och därmed som en terrororganisation.
 12. Turkiet ser YPG som en förlängning av Kurdistans arbetarparti (PKK) som kämpar för självständighet sedan 1980–talet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?