arbetsförhållande

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arbetsförhållande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till arbetsförhållande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till arbetsförhållande.

Motsatsord till arbetsförhållande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arbetsförhållande.

Vad betyder arbetsförhållande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av arbetsförhållande.

Böjningar av arbetsförhållande

  1. arbetsförhållande
  2. arbetsförhållanden
  3. arbetsförhållandena

Exempel på hur ordet arbetsförhållande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet arbetsförhållande används i svenska tidningar

  1. AOC var en högröstad motståndare med Amazons arbetsförhållanden samt att etableringen skulle chockhöja hyrorna i distriktet som huvudargument.
  2. Forskningsprojektet ”Arbetsliv i omvandling” (2015) tecknar dock en övergripande bild av ”levnads– och arbetsförhållanden som starkt avviker från de normalt förekommande i svenskt arbetsliv och inte uppfyller arbetsmiljölagens minimikrav”.
  3. Men Dror Feiler menar att konstnärers osäkra arbetsförhållanden inte är unika, hela samhället står inför stora utmaningar på grund av corona, automatiseringar och klimatförändringar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till arbetsförhållande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.