Synonymer till arbetsmarknadsutbildning

Vi känner till en synonym till arbetsmarknadsutbildning. Ordet arbetsmarknadsutbildning är synonymt med AMU och kan beskrivas som ”yrkesinriktad utbildning för den som är eller riskerar att bli arbetslös eller som önskar utbilda sig inom ett yrkesområde med brist på arbetskraft”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arbetsmarknadsutbildning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till arbetsmarknadsutbildning

 1. AMU

Vad är motsatsen till arbetsmarknadsutbildning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arbetsmarknadsutbildning.

Vad betyder arbetsmarknadsutbildning?

 1. yrkesinriktad utbildning för den som är eller riskerar att bli arbetslös eller som önskar utbilda sig inom ett yrkesområde med brist på arbetskraft

Hur böjs arbetsmarknadsutbildning?

 1. AMU
 2. arbetsmarknadsutbildning
 3. arbetsmarknadsutbildningar
 4. arbetsmarknadsutbildningarna
 5. arbetsmarknadsutbildningarnas
 6. arbetsmarknadsutbildningars
 7. arbetsmarknadsutbildningen
 8. arbetsmarknadsutbildningens
 9. arbetsmarknadsutbildnings

Hur kan ordet arbetsmarknadsutbildning användas?

Det saknas exempel på hur arbetsmarknadsutbildning kan användas.

Hur används ordet arbetsmarknadsutbildning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet arbetsmarknadsutbildning används i vanlig text.

 1. Mer reguljär utbildning behövs, arbetsmarknadsutbildning kan inte lösa allt, enligt Mindhammar.
 2. Resurserna för arbetsmarknadsutbildning, extratjänster, gröna jobb och liknande åtgärder måste öka kraftigt för att undvika att många människor blir permanent utslagna från arbetsmarknaden.
 3. – Vi behöver snarare en aktiv arbetsmarknadspolitik, med bra arbetsmarknadsutbildningar.
 4. Antalet deltagare i arbetsmarknadsutbildningar ska öka.
 5. – I dag är det bara några tusen per år som får arbetsmarknadsutbildning och de utbildningar som finns är inte anpassade efter de som har akademisk utbildning från andra länder.
 6. Pengarna som avsatts i budget 2020 kommer inte att räcka för att exempelvis fristående aktörer ska kunna hjälpa fler arbetssökande till arbete och arbetsmarknadsutbildningar.
 7. Bland annat räknar AF med att programmet arbetsmarknadsutbildning i snitt kommer att ha 1 900 deltagare i månaden under 2019, vilket är 500 färre än den tidigare prognosen för några månader sedan.
 8. Personer som saknade kunskapsmässiga förutsättningar skickades till dyra arbetsmarknadsutbildningar vilket bidrog till att resultaten föll.
 9. I gengäld erbjuder myndigheten insatser som yrkeskompetensbedömning, arbetsmarknadsutbildning och praktik.
 10. Med flaskhalsar och arbetskraftsbrist på arbetsmarknaden redan nu är det väntat med satsningar på arbetsmarknadsutbildning och arbetsförmedling.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är AMU en synonym till arbetsmarknadsutbildning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?