arrangemang

Arrangemang är synonymt med evenemang och uppställning och kan bland annat beskrivas som ”anordning; tillställning, aktivitet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arrangemang och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till arrangemang

anordning, balans, evenemang, formation, gruppering, händelse, tillställning, uppställning

Motsatsord till arrangemang

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arrangemang.

Vad betyder arrangemang?

 1. anordning; tillställning, aktivitet
 2. bearbetning av musikstycke
 3. tillställning, (festlig) aktivitet
 4. (musik) bearbetning av musikstycke för andra instrument eller i en annan stil
 5. sätt att ordna eller strukturera något på

Böjningar av arrangemang

 1. arrangemang
 2. arrangemangen
 3. arrangemangens
 4. arrangemanget
 5. arrangemangets
 6. arrangemangs

Exempel på hur ordet arrangemang kan användas

 1. staden bjuder i sommar på en rad festliga arrangemang
 2. ett arrangemang för piano av den kända symfonin

Exempel på hur ordet arrangemang används i svenska tidningar

 1. Helt rätt plats för denna operaorkester, som visar fantastisk förmåga till jazzig swing, ledda av Joakim Hallin som också har gjort de eleganta arrangemangen.
 2. Olsson hoppas dock att de åtgärder som man är beredd att göra för att coronasäkra arrangemanget ska räcka för ett positivt besked.
 3. Karl–Josef Laumann, hälsominister i delstaten Nordrhein–Westfalen där Düsseldorf ligger, säger till Bild att han är ”irriterad” över att de lokala myndigheterna i staden godkänt konserten och kallar arrangemanget för oansvarigt.
 4. Friidrottstävlingen lockar vanligtvis runt 45 000 åskådare men på grund av rådande pandemisituation blir arrangemanget något annorlunda.
 5. Partiet fick även in 2,9 miljoner kronor i form av deltagaravgifter till arrangemang och event.
 6. Arenan tar mellan 17 000–19 000 besökare, beroende på hur arrangemangen utformas, och en miljon intresseanmälningar har rapporterats från kampanjen.
 7. För att förhindra smittspridning har Schweiz förbjudit alla arrangemang med över 1 000 deltagare.
 8. I ett försök att lugna allmänheten uppmuntrade WHO också organisatörer av stora arrangemang att inte blåsa av sina event.
 9. P” gör Trio HLK en mycket fri tolkning, som ersätter originalens flyt och luftighet med polyrytmik och en abrupt ryckighet i både spelsätt och arrangemang.
 10. Många offentliga arrangemang över hela landet har ställts in för att förhindra folksamlingar och restriktioner i kollektivtrafik påverkar flera städer.
 11. Enligt uppgifter till BBC ska det nya arrangemanget ses över efter ett år.
 12. – Jag säger aldrig nej till något, säger Faten Atie och berättar om när hon en gång ensam lagade falafel till hundra personer vid ett lokalt arrangemang.
 13. – Vem som helst, var som helst i världen kommer kunna ta min sång när jag är borta, och bygga ett komplett arrangemang i vilken stil som helst, säger Dolly Parton.
 14. Vi vill se vegetariskt som grundalternativ i Göteborgs stads verksamheter, främst där människor vistas men inte bor, exempelvis i skolor, barnomsorg, på arbetsplatser och vid olika arrangemang.
 15. En viktig del är bilaterala arrangemang för värdlandsstöd vilket är centralt för att kunna genomföra koordinerade och gemensamma operationer på antingen svenskt eller finskt territorium.
 16. – Vi har en särskild resurs som jobbar med arrangemanget.
 17. – Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att nej, med de förutsättningar som krävs runt arrangemanget så kommer vi inte att hinna godkänna denna spelning redan till i nästa vecka, säger Vilhelm Grevik, sektionschef på Kriminalvården.
 18. Ett arrangemang där studenter och tidigare fångar deltog.
 19. På fredagen anordnades det årliga arrangemanget Pep Forum på Karolinska institutet i Stockholm.
 20. Jag är otroligt nöjd med våra arrangemang.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till arrangemang är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är evenemang en synonym till arrangemang. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.