Synonymer till arrangemang

Vi känner till 8 synonymer till arrangemang. Ordet arrangemang är en synonym till evenemang och uppställning och kan bland annat beskrivas som ”anordning; tillställning, aktivitet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arrangemang samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till arrangemang

 1. anordning
 2. balans
 3. evenemang
 4. formation
 5. gruppering
 6. händelse
 7. tillställning
 8. uppställning

Vilka ord betyder nästan samma sak som arrangemang?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till arrangemang. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. situation
 2. scenario
 3. intermezzo
 4. incident

Vad är motsatsen till arrangemang?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arrangemang.

Vad betyder arrangemang?

 1. anordning; tillställning, aktivitet
 2. bearbetning av musikstycke
 3. tillställning, (festlig) aktivitet
 4. (musik) bearbetning av musikstycke för andra instrument eller i en annan stil
 5. sätt att ordna eller strukturera något på

Hur kan ordet arrangemang användas?

Följande exempelmeningar visar hur arrangemang kan användas.

 1. staden bjuder i sommar på en rad festliga arrangemang
 2. ett arrangemang för piano av den kända symfonin

Hur används ordet arrangemang i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet arrangemang används i vanlig text.

 1. Vintersimmet i Skellefteå fick ställas in på grund av pandemin och föreningen för Mörkrets och Kylans Glada Vänner har istället i år satsat på ett digital arrangemang.
 2. Med det sagt är Ulricehamn inte helt uteslutet i framtiden, vi vill gärna komma tillbaka på grund av publiken och kvaliteten på arrangemangen, sa Fis tävlingschef Michal Lamplot till Ulricehamns tidning tidigare i höstas.
 3. Just nu pågår diskussioner mellan EU och USA om ett ömsesidigt arrangemang för stål och aluminium.
 4. Dels tillsammans med John Beasley och SWR Big Band i kategorin bästa album för ett jazzstorband för ”Bird lives”, dels för bästa arrangemang i en instrumental produktion för ”Scrapple from the apple”.
 5. Flera händelser i samband med fotbollsmatcher i Sverige har aktualiserat frågan om vad krävs för att ett arrangemang, som helgens Stockholmsderby, ska kunna genomföras på ett säkert sätt.
 6. Att se till att ingen ny allians eller vänskaper inom Fifa uppkom som kunde hota arrangemanget 2022.
 7. VM–arrangören erbjuder 30–50 fans från alla 32 deltagande länder, totalt runt 1 600 personer, att komma till VM för att skriva positivt om arrangemanget i sociala medier.
 8. Nu förklarar Simon Chadwick, professor i idrottsindustri, vad landet vill få ut av arrangemanget.
 9. – Vi har regel 73 som säger att man ska säkerställa att säkerheten på arrangemanget upprätthålls, och sen ska man återuppta matchen om det kan ske inom två timmar, säger han till SVT Sport.
 10. – Det bästa med att skapa ett sånt här arrangemang är att se glädjen hos barnen och vuxna som besöker stigen, säger Caroline Holmgren arrangör för Halloweenstigen.
 11. Enligt tingsrätten är straffvärdet för brottet fyra månaders fängelse, men då barnen anses ha ingått äktenskapet frivilligt och varit "högst delaktiga" i arrangemanget döms de tidigare ostraffade föräldrarna till dagsböter.
 12. – Så länge som den ryska aggressionen fortsätter vill jag att EU ska fatta beslut om att vi inte ska ha något deltagande i ryska evenemang och vi ska utestänga ryska professionella utövare från att delta i arrangemang i andra länder, säger Ygeman till TT.
 13. Men när SVT för ett par veckor sedan meddelade att pandemin satte stopp för tävlingens tänkta Sverigeturné och att man i stället skulle flytta hela arrangemanget till Avicii Arena, vägrade Ledin att ändra datum eller arena för sitt kalas.
 14. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis.
 15. Just nu finns det inget som tyder på att de inte blir framgångsrika vad gäller arenor och tekniska arrangemangen för de deltagande, säger Sångeland.
 16. Båda två utpräglade perfektionister med exceptionell känsla för melankoliskt mjuka melodier och sofistikerade arrangemang med tidlösa kvaliteter.
 17. Redan före jul togs läktarpubliken, förminglet och efterfesten bort, men nu minskas arrangemanget ytterligare.
 18. Det blir inte ett krav på vaccinationsbevis, men om arrangörer inte använder sig av det så gäller vissa restriktioner för arrangemanget.
 19. Det var det perfekta arrangemanget för dem, varför i hela friden skulle de vilja de göra en kupp?.
 20. Australien har tidigare haft ett sådant arrangemang med Nya Zeeland, men det avbröts i förra veckan på grund av ökande smittotal i Australien.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är evenemang en synonym till arrangemang. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på arrangemang

Bild till ordet arrangemang

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet arrangemang.

Bild med texten arrangemang